Vuoden kanttori 2019 Karolin Wargh
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden kanttori 2019 Karolin Wargh

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2019 Solfs församlingin kanttorin, muusikko AMK, Karolin Warghin. Wargh vastaanotti palkintonsa Lahden kansainvälisellä urkuviikolla Suomen Kanttori-urkuriliiton jäsentapaamisen yhteydessä Lahdessa torstaina 8.8.

Valintaperusteiden mukaan Karolin Wargh on laaja-alainen muusikko, joka työuransa aikana on kehittänyt itseään muusikkona ja musiikkipedagogina. Karolin Wargh on ohjannut työssään lapsia ja nuoria erityisesti urkumusiikin pariin toimiessaan kirkkomuusikon viran osana ja ohella urkupedagogina. Hän tekee työtään suurella sydämellä, innolla ja taidolla. Tällä valinnalla Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus haluaa nostaa esiin Porvoon hiippakunnassa tehtävää laaja-alaista musiikkityötä. Ruotsinkielisissä seurakunnissa, jotka ovat yleensä kooltaan suomenkielisiä pienempiä, tehdään hyvää ja laadukasta musiikkityötä ammattitaitoisten muusikoiden johdolla. Karolin Wargh edustaa heitä.

 

Karolin Wargh on syntynyt vuonna 1981. Hän on valmistunut kirkkomuusikoksi (AMK) Yrkeshögskola Noviasta. Hän on valmistunut myös musiikkipedagogiksi Svenska Yrkeshögskolanista pääaineenaan pianonsoitto. Karolin Wargh on työskennellyt kanttorina Mustasaaren kunnassa Solfs församlingnissa osa-aikaisena ns. C-viran haltijana (piispainkokouksen muuta tutkintoa vaativa virkatyyppi). Seurakunnassa hänellä on kaksi kuoroa (Koralkören ja barnkören Solfångarna) sekä Orgelklubben-toiminnan kautta urkuoppilaita. Lisäksi Wargh opettaa myös pianonsoittoa Korsholms församlingnin musiikkikoulussa. Hän esittää myös säännöllisesti kamarimusiikkia yhteistyössä mm. Kammarkör Psalliten, Korsholms kammarorkesternin ja Kammarkör Bel Canton kanssa. Karolin Warghille luonteen omaista on antaa työn ja musiikin puhua, hän ei tee tekemisistään numeroa.

 

Karolin Warghille luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Painokelpoinen kuva: Karolin Wargh

kuva Foto Airaksinen Camilla Ostberg

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Syyskuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille