Kirkolliset ammattiliitot edistävät uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kirkolliset ammattiliitot edistävät uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusta

Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry
Suomen kirkon pappisliitto – Finlands kyrkas prästförbund r.y.

TIEDOTE 8.11.2018

Uusi tieteellinen seura, Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseura perustettiin 31.10.2018 Helsingissä. Uuden seuran taustalla on muiden toimijoiden lisäksi myös kaksi kirkon alan akavalaista ammattiliittoa, Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT sekä Suomen kirkon pappisliitto.

– Kristillistä kasvatus- ja nuorisotyötä on tutkittu melko vähän ja nykyinen tutkimustieto on hajallaan. Nuorisotyönohjaajan ammatti ja kirkon kasvatus- ja nuorisotyö tarvitsevat kehittyäkseen tutkittua tietoa. Kristillinen kasvatus on haastettu myös suomalaisessa yhteiskunnassa muiden uskontojen ja katsomusten toimesta. Nämä ovat niitä keskeisiä seikkoja, jonka vuoksi KNT:n toiminnanjohtaja Arja Lusa näki tarpeelliseksi uuden tutkimusseuran perustamisen.

Seuran tavoitteena on edistää uskontojen ja katsomusten sekä kasvatuksen laaja-alaista ja monitieteistä tutkimusta. Seura tulee järjestämään tutkimusalaansa liittyviä esitelmä- ja seminaaritilaisuuksia ja julkaisemaan alaan liittyviä tutkimuksia. Lähiajan tavoitteena on käynnistää tieteellisen aikakauskirjan julkaiseminen.

– Moniarvoistuvassa yhteiskunnassa korostuu tarve saada tutkittua tietoa eri uskontojen ja katsomusten merkityksestä yksilöiden ja yhteisöjen elämässä. Uskontojen ja katsomusten moninaisuus lisääntyy edelleen, ja silloin on tarpeen edistää sitä, että eri uskoa, katsomusta ja vakaumusta tunnustavat ihmiset voivat elää rauhanomaisesti rinnakkain. Haluamme olla mukana tukemassa tätä kehitystä, sanoo Pappisliiton toiminnanjohtaja Jussi Junni.

Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran perustamiskokouksen osallistujat edustivat eri korkeakouluja, kasvatuksen järjestöjä ja kirkon alan toimijoita. Uuden seuran tavoitteena on edelleen laajentaa jäsenpohjaansa, niin että mukana ovat monipuolisesti alan tutkijat sekä eri uskontojen ja katsomusten edustajat.

Uuden seuran hallituksen puheenjohtajaksi valittiin teologian tohtori Pekka Launonen, varapuheenjohtajaksi professori Kati Tervo-Niemelä ja sihteeriksi toiminnanjohtaja Arja Lusa.

Lisätietoja:

Arja Lusa, Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT, +358 45 2020420, arja.lusa (at) knt.fi
Jussi Junni, Suomen kirkon pappisliitto, +358 9 4270 1507, jussi.junni (at) akiliitot.fi

Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran puheenjohtaja:
Pekka Launonen, +358 45 2496364, pekkalaun (at) gmail.com

 

 

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille