Vuoden 2019 opintomatkat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappisliiton opintomatkat 2019


Romanian opintomatka 20. - 27.9.2019

Tutustumme Romanian unkarinkielisen vähemmistön, erityisesti luterilaisen kirkon, seurakuntaelämään ja oloihin. Luomme yhteyksiä paikallisiin pappeihin ja kirkon toimijoihin. Tutustumme myös maan historiaan ja vierailemme mm. Bukarestin Kansan Talossa eli nykyisessä parlamenttirakennuksessa.

Matkanjohtajina toimivat Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian emeritusprofessori Paavo Kettunen ja AKIn apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo.

Opintomatkan hinta asettuu 1200-1400 euron tienoille. Hinta tarkentuu lähiaikoina, kun saamme alustavat lentovaraukset tehtyä.

Opintomatkalle voivat osallistua Pappisliiton jäsenet puolisoineen. Pappisliiton jäsenten on mahdollista saada liiton matka-apuraha (350 €) kuuden täyden vuoden välein.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Elämän teologiaa - opintomatka El Salvadoriin 14.‒27.3.2019

Tutustumme El Salvadorin luterilaiseen kirkkoon, joka on tullut tunnetuksi toteuttamastaan ”Elämän teologiasta”, mikä on luterilainen kansanomainen versio yhteiskunnallisesti aktiivisesta ja kantaaottavasta vapautuksen teologiasta. Kirkko on merkittävä ekumeeninen toimija jengiväkivallan runtelemassa maassa ja kulkee Etelä-Amerikan oman pyhimyksen Monseñor Oscar Romeron (murhattiin v. 1980) jalanjäljissä. Tutustumme myös katoliseen yliopisto UCAan, jossa armeijan erikoisjoukot murhasivat sisällissodan aikana vuonna 1989 kuusi jesuiittaopettajaa.


Käyntikohteina muun muassa

  • Jesuiittamarttyyrien museo (katolinen yliopisto UCA)
  • Oscar Romeron koti, La Divina Providencia kappeli, jonka alttarille hänet murhattiin sekä katedraali, jossa on hänen hautansa
  • Luterilaisen Maailmanliiton Väli-Amerikan toimipiste
  • Luterilainen paikallisseurakunta
  • Mega-kirkko San Salvadorissa

Matkanjohtajina ovat alueella työskennellyt Loimaan seurakunnan kirkkoherra Riku Laukkanen ja AKIn apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo.

Matkan hinta on kahden hengen huoneessa noin 1800 euroa ja yhden hengen huoneessa 2000 euroa.

Opintomatkalle voivat osallistua Pappisliiton jäsenet puolisoineen. Pappisliiton jäsenten on mahdollista saada liiton matka-apuraha kuuden täyden vuoden välein. Tälle matkalle apuraha maksetaan korotettuna (500 €).

Lisätietoja **@**, puh. 044 5755 813 tai **@**, puh. 050 5423 664.

Ilmoittautuminen El Salvadorin opintomatkalle on päättynyt.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille