Lakko Helsingin yliopistossa 28.2.2018
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lakko Helsingin yliopistossa 28.2.2018

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia jättivät lakkovaroituksen. Työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä.

Yliopistosektori on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta alkaen. Neuvottelut eivät etene, sillä yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat haluaa sanella palkat eikä halua neuvotella yliopistolaisten työelämää kehittävistä työehdoista.

Palkansaajajärjestöt eivät hyväksy sanelupolitiikkaa eivätkä sitä, että työnantaja ei suostu keskustelemaan palkansaajille tärkeistä tavoitteista, kuten määräaikaisten työntekijöiden aseman parantamisesta, työajan käytön järkevöittämisestä ja kohtuullisista palkankorotuksista.

Työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018 kello 0.00–24.00 välisenä aikana, jos neuvottelutulokseen ei päästä 27.2. mennessä. Jos ratkaisua ei synny, järjestöillä on valmius tehdä päätöksiä työtaistelutoimien laajentamisesta. Sivistystyönantajien tilastojen mukaan (syyskuu 2016) HY:ssä oli henkilöstöä yhteensä 6 680.

Ketkä osallistuvat lakkoon?

Lakkoon osallistuvat kaikki yliopistojen yleisen työehtosopimuksen piiriin kuuluvat JUKOn, JHL:n ja Pardian jäsenet, siis myös kaikki AKIn jäsenliittojen Helsingin yliopistossa työskentelevät jäsenet, pois lukien lakon ulkopuolelle rajatut henkilöstöryhmät.

Lakkoavustus

AKI maksaa lakkoon osallistuville jäsenilleen lakkoavustusta 50 € / päivä. Lakkoavustuksen hakemisesta ohjeistetaan myöhemmin.

Lisätietoa ja ohjeistus yliopistojen työtaisteluun

Mistä saan lisätietoa?

AKIn tiedote 13.2.2018

Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Helmikuu 2018 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille