Vuoden Kanttori 2018 Ismo Savimäki
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ismo Savimäki on Vuoden kanttori 2018

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt vuoden kanttoriksi 2018 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri Ismo Savimäen. Savimäki vastaanotti palkintonsa Espoon Dipolissa valtakunnallisten kanttoripäivien iltajuhlan yhteydessä 7.2.2018.

Valintaperusteiden mukaan Ismo Savimäki on kehittänyt seurakunnan ja koulun yhteistyötä tavalla, joka tavoittaa suuren määrän lapsia ja nuoria ja innostaa koululaisia laulamaan. Hän yhdistää työssään sekä tavoitteellista kuorolaulua että koululuokkia innostavaa yhteislaulua. Hän on luonut ainutlaatuisen lasten ja nuorten kuorolaulukokonaisuuden seurakunnan alueella. Tällä hetkellä Ismo Savimäen johdolla laulaa Tyttökuoro Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro, Nuorisokuoro Aurora, Vanajan kamarikuoro ja Vox Vanajae -kuoro. Vuosittain kuoroissa on 200–300 laulajaa. Savimäen johtama Vanajan nuorisokuoro valittiin Yleisradion Vuoden nuorisokuoroksi vuonna 2011.

Ismo Savimäki tuli kanttoriksi Vanajan seurakuntaan vuonna 1994. Savimäki on monin tavoin innostanut koululaisia laulamisen pariin. Hän on järjestänyt yhdessä koulujen ja musiikkiopiston kanssa virsikonsertteja, jotka ovat toimineet monille koululaisille porttina kuoroharrastukseen. Viime vuosina Savimäki on kiertänyt Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kouluissa laulattamassa kolmosluokkalaisia. Savimäen työn tuloksena jo pari tuhatta lasta on osallistunut Sibelius-aiheiseen konserttisarjaan ”Poika, joka katseli puiden latvoja”.

Kanttorin työnsä ohessa Ismo Savimäki on jakanut innostustaan ja osaamistaan eteenpäin muille kanttoreille ja kuoronjohtajille. Hän on kouluttanut lapsi- ja nuorisokuorojen johtajia Suomessa sekä kirkkomuusikoita Inkerin kirkossa. Vuonna 2017 ilmestyi Savimäen kirjoittama Lapsi- ja nuorisokuoron johtajan ABC-kirja, joka tarjoaa tietoa ja käytännön vinkkejä kaikille lasten ja nuorten laulun parissa työskenteleville kuoronjohtajille, opettajille ja kanttoreille.

Ismo Savimäen tavoitteena on ecclesia cantans, laulava kirkko, jossa seurakunta on pääroolissa. Tavoitettaan kohti Savimäki pyrkii tiiviillä kouluyhteistyöllä ja järjestelmällisellä kuorokasvatuksella, jota hän vie eteenpäin niin kanttorina, kuoronjohtajana kuin kouluttajanakin.

Tunnustuksena ansioistaan Vuoden kanttorille 2018 luovutettiin Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä Suomen Kanttori-urkuriliiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Ismo Savimäki

Kuva: Pekka Rautiainen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille