Urkumatrikkeli on nyt urkutietokanta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Urkumatrikkeli on nyt urkutietokanta

Suomen urut -tietokanta kokoaa yhteen tiedot Suomen kaikista uruista ja on sähköinen versio vuonna 2006 julkaistusta Suomen urut – Urkumatrikkeli -teoksesta.

Suomen urut löytyvät osoitteesta www.suomenurut.fi. Sivusto toimii sekä tietokoneen ruudulla että mobiililaitteilla.

Urkutietokannan pohjana on kätytetty Urkumatrikkelia, jonka on koonnut director musices Asko Rautioaho. Hän on Hakavuoren seurakunnan eläkkeellä oleva kanttori ja Sibelius-Akatemian pitkäaikainen urkuopin opettaja. Matrikkelia on edelleen saatavana myös painettuna paperiversiona Suomen Kanttori-urkuriliitosta. Painettu matrikkeli sisältää tietoja myös puretuista, historiallisista uruista.

Suomen urut -tietokanta on parhaillaan päivitysvaiheessa eivätkä kaikkien urkujen tiedot ole ajantasaisia. Käy katsomasi oman seurakuntasi urkujen tiedot ja ilmoita, mikäli niihin on muutoksia. Myös kuvat uruista ovat tervetulleita tietokantaan.

Urkutietokannan päivityksestä huolehtii AKI:n projektisihteeri
Laura Leipakka. Voit lähettää urkutietoja ja -kuvia sähköpostilla osoitteeseen **@**.


Tervetuloa tutustumaan Suomen urkuihin!

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Helmikuu Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille