Pappismatrikkeli 2018 hintaan 130 €
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappismatrikkeli 2018 hintaan 130 €

Tilaa Pappismatrikkeli kotisivujen lomakkeella!

 


Pappismatrikkelin 2018 tilauslomake


100-vuotisjuhlajulkaisu

Pappisliitto on julkaissut 100-vuotisjuhlansa kunniaksi uuden pappismatrikkelin. Aikaisemmin liitto on julkaissut seitsemän matrikkelia.

Liiton ensimmäisestä matrikkelista on aikaa 65 vuotta. Se julkaistiin vuonna 1953 ja sekin oli pappismatrikkeli. Tätä ennen Suomessa oli ilmestynyt 1900-luvulla neljä pappismatrikkelia, jotka oli toimittanut ja julkaissut yksityinen pappi, rovasti Hugo Godenhjelm. Hän kuoli ennen viimeisimmän matrikkelinsa ilmestymistä joulukuussa 1943. Matrikkeli ilmestyi postuumisti vuonna 44.

Näytti siltä, että Hugo Godenhjelmin jälkeen ei löytynyt innokkaita matrikkelin julkaisijoita ja silloin Pappisliitto huolestui asiasta ja katsoi, että tätä jaloa tehtävää on jonkun hoidettava. Pappisliitto otti asiakseen matrikkelien julkaisemisen vuodesta 1953 lähtien.

Tästä kymmenen vuoden kuluttua ilmestyi seuraava pappismatrikkeli. Vuonna 1974 julkaistiin Suomen teologit ja kirkkomuusikot, jossa olivat mukana myös kanttorit. Tämän jälkeen ilmestyi noin 10 vuoden välein neljä teologimatrikkelia nimellä Suomen teologit - Finlands teologer, viimeisin vuonna 2010.

Nyt palattiin taas alkulähteille, kun julkaistiin Pappisliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi pappismatrikkeli. Teoksessa ovat mukana myös lehtorin oikeudet saaneet. Uusi matrikkeli sisältää edellisen tavoin värikuvat papeista ja lehtoreista.

Matrikkelissa on yli 5 000 henkilön tiedot, joista yli 200 on  lehtorin oikeudet saaneita.

Matrikkelin toimitustyöstä vastasi toimituskunta, jonka puheenjohtajana toimii Pilvi Keravuori ja päätoimittajana Merja Laaksamo. Yhteistyökumppanina hankkeessa oli Mediaviisi Oy.

Matrikkelin toimituskunta:

Pilvi Keravuori, puheenjohtaja
Clas Abrahamsson
Leena Silvonen-Jokinen

Toimisto:        
Merja Laaksamo **@**, päätoimittaja
Laura Leipakka, projektisihteeri
Tuula Anttonen, pöytäkirjan pitäjä

Mediaviisi Oy:
Jouni Kekki
Juuso Kekki

Tietojen kerääminen alkoi 21.2.2018. Toimintaohjeet papeille ja lehtoreille lähetettiin sähköpostilla. Niille papeille ja lehtoreille, joilla ei ollut sähköpostiosoitetta, tai jotka eivät olleet vastanneet kyselyyn, lomake ja ohjeet sen täyttämisestä lähetettiin paperikirjeenä.

Matrikkelipostitus lähetettiin kaikille papeille ja lehtoreille riippumatta siitä, ovatko he Pappisliiton jäseniä.


Matrikkeli ilmestyi huhtikuussa 2019

Matrikkeli ilmestyi huhtikuussa 2019 ja se postitettiin kaikille tilauksen maksaneille ennen pääsiäistä.

Matrikkeliaineistosta on kirjassa entiseen tapaan tutkimus, jonka on tehnyt Itä-Suomen yliopiston professori Kati Tervo-Niemelä. Tutkimuksen teemoja ovat mm. papiston tausta, koulutus ja työhön sijoittuminen.

Matrikkelissa on myös kymmenen artikkelia papin työn eri puolista. Kirjoittajina on juhlavuonna virkaansa asetettu Turun ja koko Suomen arkkipiispa Tapio Luoma sekä eri ikäisiä ja erilaisissa töissä olevia pappeja jokaisesta hiippakunnasta.

Lisäksi dosentti Esko M. Laine on laatinut matrikkeliin artikkelin Pappisliiton 100-vuotisesta taipaleesta kirjoittamansa historiateoksen pohjalta.

Roskaesto, jätä tyhjäksi:

Tilaa aikaisempi matrikkeli klikkaamalla kuvaa.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille