Pappismatrikkeli 2018
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappismatrikkeli 2018

Pappismatrikkelin toimitustyö on jäljessä aikataulustaan. Matrikkelin ilmestyminen siirtyy kevääseen 2019.

Osa tietonsa antaneista on saanut oikovedoksen, osalta se vielä puuttuu. Osalle tuli pelkästään saatekirje ilman oikovedosliitettä. Syitä tapahtuneeseen tutkitaan. Oikovedoksen tulostumisessa oli virheitä, joita myös korjataan.

Kaikki tietonsa antaneet tulevat saamaan oikovedoksen, kun ongelmat on saatu hallintaan. Oikovedos lähetetään uudelleen myös sen jo saaneille.

 


Pappismatrikkelin 2018 tilauslomake jäsenille

Pappismatrikkelin 2018 tilauslomake


100-vuotisjuhlajulkaisu

Pappisliitto julkaisee 100-vuotisjuhlansa kunniaksi uuden pappismatrikkelin. Aikaisemmin liitto on julkaissut seitsemän matrikkelia.

Liiton ensimmäisestä matrikkelista on aikaa tasan 65 vuotta. Se julkaistiin vuonna 1953 ja sekin oli pappismatrikkeli. Tätä ennen Suomessa oli ilmestynyt 1900-luvulla neljä pappismatrikkelia, jotka oli toimittanut ja julkaissut yksityinen pappi, rovasti Hugo Godenhjelm. Hän kuoli ennen viimeisimmän matrikkelinsa ilmestymistä joulukuussa 1943. Matrikkeli ilmestyi postuumisti vuonna 44.

Näytti siltä, että Hugo Godenhjelmin jälkeen ei löytynyt innokkaita matrikkelin julkaisijoita ja silloin Pappisliitto huolestui asiasta ja katsoi, että tätä jaloa tehtävää on jonkun hoidettava. Pappisliitto otti asiakseen matrikkelien julkaisemisen vuodesta 1953 lähtien.

Tästä kymmenen vuoden kuluttua ilmestyi seuraava pappismatrikkeli. Vuonna 1974 julkaistiin Suomen teologit ja kirkkomuusikot, jossa olivat mukana myös kanttorit. Tämän jälkeen ilmestyi noin 10 vuoden välein neljä teologimatrikkelia nimellä Suomen teologit - Finlands teologer, viimeisin vuonna 2010.

Nyt on palattu taas alkulähteille, kun julkaistaan Pappisliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi pappismatrikkeli. Teoksessa ovat mukana myös lehtorin oikeudet saaneet. Uusi matrikkeli sisältää edellisen tavoin värikuvat papeista ja lehtoreista.

Matrikkeliin tulee noin 5 300 henkilön tiedot, joista noin 250 on  lehtorin oikeudet saaneita.

Pappisliitossa matrikkelin toimitustyöstä vastaa toimituskunta, jonka puheenjohtajana toimii Pilvi Keravuori ja päätoimittajana Merja Laaksamo. Yhteistyökumppanina hankkeessa on Mediaviisi Oy.

Matrikkelin toimituskunta:

Pilvi Keravuori, puheenjohtaja
Clas Abrahamsson
Leena Silvonen-Jokinen

Toimisto:        
Merja Laaksamo, päätoimittaja
Laura Leipakka, projektisihteeri
Tuula Anttonen, pöytäkirjan pitäjä

Mediaviisi Oy:
Jouni Kekki
Juuso Kekki

Tietojen kerääminen on alkanut 21.2. Toimintaohjeet papeille ja lehtoreille on lähetetty sähköpostilla. Niille papeille ja lehtoreille, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, tai jotka eivät ole vastanneet kyselyyn, lomake ja ohjeet sen täyttämisestä on lähetetty paperikirjeenä.

Matrikkelipostitus on lähetetty kaikille papeille ja lehtoreille riippumatta siitä, ovatko he Pappisliiton jäseniä.

Matrikkelin ilmestyminen siirtyy ensi vuoden alkupuolelle

Pappismatrikkelin ilmestyminen siirtyy näillä näkymin ensi vuoden puolelle. Kun ensimmäiseen tavoitteeseen ei päästy, eikä matrikkeli ehtinyt valmistua Papiston päiville, päätettiin ottaa aikalisä matrikkelityössä. Näin ollen matrikkeliin pääsevät vielä mukaan kaikki tämän vuoden puolella vihittävät papit. 

Matrikkeliin on tulossa aiempaan tapaan tutkimus papiston rakenteesta, taustasta, koulutuksesta ja työhön sijoittumisesta. Matrikkelissa on mukana myös 10 lyhyttä artikkelia, jotka käsittelevät kuvien kera pappien työtä eri puolilla Suomea.

 

Tilaa aikaisempi matrikkeli klikkaamalla kuvaa.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Marraskuu 2018 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille