Uusi teologian alan ammattiliitto perustettu
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Uusi teologian alan ammattiliitto perustettu

”Teologit ovat yhteiskunnallisissa tehtävissä ja yritysmaailmassa alihyödynnetty voimavara”, sanoo Suomen teologiliiton vastavalittu puheenjohtaja Leena Pihlajamäki.

Kirkon akateemiset AKI r.y.:n yhteyteen on perjantaina 2.6.2017 perustettu uusi teologian alan ammattiliitto – Suomen teologiliitto r.y. – joka on suunnattu erityisesti niille teologeille, jotka toimivat muualla kuin kirkollisissa tai koulutuksellisissa tehtävissä. Tarve tällaiselle liitolle on jo pitkään ollut olemassa, sillä teologeja on yhä enenevässä määrin töissä julkishallinnossa, järjestöissä ja yrityksissä.

”Työmarkkinoilla on tarve teologiselle osaamiselle, joka on monipuolista ja laaja-alaista. Teologien vahvuus työmarkkinoilla on syvällinen ihmistuntemus sekä monipuolinen ja -tieteellinen lähestymistapa asioihin. Myöskään uskonnon rooli yhteiskunnassamme ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin sen tuntemisen ja vaikuttavuuden tiedostamisen tärkeys on kasvanut.  Haluamme kiinnittää teologien edustavuuteen huomiota myös ammattiliittotasolla ja tuoda teologien laaja-alaisen osaamisen yhteiskunnalliseen keskusteluun mukaan”, toteaa Pihlajamäki.

AKIn toiminnanjohtaja Jussi Junni arvioi, että työmarkkinoilla on yli 2 000 teologian alalta valmistunutta, jotka työskentelevät muissa kuin perinteisissä papin ja uskonnonopettajan ammateissa. Tähän saakka teologeilta on puuttunut oma ammatillinen järjestäytymiskanava, joka tukisi heidän ammatti-identiteettiään ja vastaisi heidän ura- ja koulutuskysymyksiinsä.

”Viime vuosina on nähty paljon ammattiliittojen yhdistymisiä. Uimme tässä kehityksessä vastavirtaan, sillä ei-perinteisissä tehtävissä toimivien teologien edunvalvonnalle on voimakas tarve”, Junni sanoo.

Uusi ammattiliitto palvelee yhä kasvavaa teologijoukkoa ja pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla teologien aseman puolesta.

Liity Suomen teologiliiton jäseneksi.

 

Lisätietoja:

Leena Pihlajamäki
puheenjohtaja
040 725 2887
**@**
 

Jussi Junni
toiminnanjohtaja
Kirkon akateemiset – Kyrkans akademiker AKI r.y.
(09) 4270 1507
**@**

Kokouksen puheenjohtajana toimi Hannu-Matias Nurmi.

Perustajajäsenet allekirjoittivat perustamisasiakirjan iloisissa tunnelmissa. Vas. puheenjohtajaksi valittu Leena Pihlajamäki.

Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille