Pappeja kokoontui Porvooseen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappeja kokoontui Porvooseen

Porvoo Communion pastoral Conference 1.-6.9.2016 kokosi Porvooseen pappeja Englannista, Pohjoismaista ja Baltian maista.

 

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Porvoon julistus hyväksyttiin syksyllä 1996. Juhlavuosi oli esillä torstaina 1.9. pidetyssä messussa Porvoon tuomiokirkossa. Messu oli englanninkielinen ja siinä saarnasi piispa Björn Vikström. Juhlamessu avasi Porvoon kirkkoyhteisön konferenssin, johon osallistui pappeja Porvoon julistuksen hyväksyneistä maista.

Viisipäiväinen Porvoo Communion Pastoral Conference järjestettiin 21. kerran teemalla "Extending hospitality beyond our comfort zone". Konferenssissa on kyse ruohonjuuritason yhteydestä Porvoon sopimuksen hyväksyneiden kirkkojen välillä.

Kokous on järjestetty kahden vuoden välein jo vuodesta 1978 alkaen nimellä Anglo-skandinaavinen pastoraalikonferenssi. Tavoitteena on tutustua toisten kirkkojen pappeihin ja työoloihin, saarnata sopimuksen mukaisesti yhteistyökirkkojen jumalanpalveluksissa ja jakaa yhteistä jumalanpalveluselämää. Nimi muutettiin muotoon Porvoo Communion Pastoral Conference muutama vuosi sitten.

Konferenssi on alusta lähtien haluttu pitää pienimuotoisena, joten osallistujamailla on ollut kiintiöt osallistujien määrille. Pohjoismaat ovat voineet lähettää kolme osallistujaa paitsi Islanti yhden. Englannilla on kuusi paikkaa, Skotlannilla ja Walesilla yksi. Baltian mailla, Virolla, Latvialla ja Liettualla on ollut yksi paikka.

Tämänvuotiseen konferenssiin osallistui Suomen lisäksi pappeja Englannista, Skotlannista, Islannista, Latviasta ja Virosta. Vastuunkantajana konferenssin järjestelyissä toimi Suomen kirkon pappisliitto.


pdf liite

Porvoo Communio Pastoral Conference ohjelma

pdf liite

PCPC historiaa vuoteen 1996 (englanninkielinen)

Ulkomaisia vieraita ja isäntäväkeä ryhmäkuvassa päätösmessun jälkeen Porvoon tuomiokirkon edessä.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille