Kirkkomusiikin koulutus on säilytettävä Oulussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kirkkomusiikin koulutus on säilytettävä Oulussa

Oulun ammattikorkeakoulu ilmoitti 17.8. aikovansa lakkauttaa kirkkomusiikin koulutusohjelman. Suomen Kanttori-urkuriliitto katsoo, että kirkkomusiikin koulutusta tulee jatkossakin järjestää Oulun ammattikorkeakoulussa.

Suomenkielistä kirkkomusiikin koulutusta järjestetään Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Helsingin ja Kuopion yksiköissä sekä Oulun ammattikorkeakoulussa. Tampereen ammattikorkeakoulussa järjestettävä kirkkomusiikin suomenkielinen koulutus on jo aikaisemmin päätetty lakkauttaa. Oulun ammattikorkeakoulun päätös merkitsisi suomenkielisen ammattikorkeakoulutasoisen kirkkomusiikin koulutuksen lakkauttamista Suomesta kokonaan.

Hakijoita kirkkomusiikin ammattikorkeakoulutukseen on vuosina 2014 ja 2015 ollut yli kaksinkertaisesti koulutusohjelmaan hyväksytyksi tulleiden määrä. Myös vuonna 2016 hakijoita on ollut enemmän kuin koulutusohjelman aloituspaikkoja. (Lähde: Oulun ammattikorkeakoulun hakijatilastot). Oulun ammattikorkeakoulun väite kirkkomusiikin hakijapulasta on siis perätön eikä sitä voida käyttää lakkauttamisen perusteena.

Oulun kirkkomusiikkikoulutuksen lakkauttaminen merkitsisi kirkkomusiikin suomenkielisen koulutuksen keskittämistä vain kahdelle paikkakunnalle. Ratkaisulla on kielteisiä vaikutuksia kirkkomuusikkojen saamiseen pohjoisiin seurakuntiin.

Kanttorien työllisyystilanne on huomattavasti parempi kuin korkeakoulutetulla työvoimalla keskimäärin. Kirkkomusiikin koulutuksen vähentämiselle ei työvoiman saatavuuden näkökulmasta ole perusteita – koulutusta ei ole liikaa.

Suomen Kanttori-urkuriliitto on kirkkomusiikin alan ammattijärjestö, joka on osa akavalaista Kirkon akateemiset AKI r.y.:tä. Suomen Kanttori-urkuriliittoon kuuluu yli 1200 kirkkomuusikkoa ja alan opiskelijaa.

Lisätietoja

Eero Annala
Puheenjohtaja
Suomen Kanttori-urkuriliitto
0400 378048
**@**

Annukka Ruusula
Asiantuntija
Kirkon akateemiset AKI
044 7447040

**@**

Jussi Junni
Toiminnanjohtaja
Kirkon akateemiset – AKI r.y.
(09) 4270 1507
**@**

 

Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille