Vuoden Kanttori 2016 Minna Raassina
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Minna Raassina on Vuoden Kanttori 2016

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2016 Savonlinnan seurakunnan johtavan kanttorin, musiikin maisteri, diplomiurkuri, Minna Raassinan. Raassina vastaanotti palkintonsa Urkuyö ja Aaria -festivaalilla järjestetyn Suomen Kanttori-urkuriliiton jäsentapaamisen yhteydessä Espoossa torstaina 11.8.

Valinnan perustelut: Minna Raassina on laaja-alainen muusikko, joka työskentelee kahdeksan kanttorin tiimin esimiehenä Savonlinnassa. Raassina on kanttorin työssään onnistunut yhdistämään esimiestehtävät taiteellisen työskentelyyn. Hän on luonut ja pitänyt yllä yhteyksiä kulttuurielämään niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.  Muusikkona Raassina on esiintynyt solistitehtävissä niin urkurina kuin laulajanakin. Lisäksi hän on toiminut urkujensoiton opettajana Savonlinnan musiikkiopistossa sekä Savonlinnan taidelukiossa. Raassina on toiminut vuoden 2010 kesäkuusta lähtien Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin urkurina. Opiskeluvuosinaan Raassina toimi alttolaulajana GewandhausKammerchorissa Leipzigissa..

Minna Raassina on syntynyt 1976 Kiihtelysvaaralla. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2000. Lisäksi Raassina on opiskellut Leipzigin Staatliche Hochschue für Musik und Theaterissa ja suorittanut Diplomkirchenmusiker-tutkinnon (A) vuonna 2003. Hän on työskennellyt vuosina 2003-2005 freelance-muusikkona ja kanttorin sijaisena Leipzigissa vuosina 2003-2006. Savonlinnan seurakunnan johtavana kanttorina hän on toiminut elokuusta 2006 lähtien.

Työssään johtavana kanttorina Raassina on johdonmukaisesti kouluttanut itseään esimiehenä. Hänen alaisensa kokevat hänet tasapuolisena ja oikeudenmukaisena esimiehenä, joka ymmärtää kanttorin työn laaja-alaisuutta ja erityispiirteitä. Toisaalta Raassina uskaltaa tuoda esimiehenä vaikeitakin asioita esille. Koko työyhteisön neuvotteluissa hänen terävät analyysinsä ovat auttaneet ratkaisemaan kiperiäkin tilanteita. Minna Raassinaa voi kuvailla sanoin ”jämäkän huumorintajuinen”.

- - -

Minna Raassinalle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

- - -

Lisätietoja:

Haastattelupyynnöt: Minna Raassina, p 044 776 8060, **@**

Asiantuntija Annukka Ruusula, AKI ry, puh. 044 744 7040

 

Puheenjohtaja Eero Annala, puh. 0400 378048

 

 

Minna Raassina

Kuva: Pasi Hyvönen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille