Vuoden 2017 opintomatkat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden 2017 opintomatkat


Tulivuoria ja Elämän teologiaa - Pappisliiton opintomatka Nicaraguaan ja El Salvadoriin 17. - 29.3.2017

Kohteinamme Nicaraguassa ovat muun muassa

  • Uraccan yliopisto ja Moravia-kirkko, joka on syntynyt hernnhutilaisen lähetystyön tuloksena 1800 luvulla
  • Bluefieldsissä Karibianmeren rannikolla oppaanamme on Lähetysseuran Kolumbian ja Väli-Amerikan alue-edustaja Arja Koskinen
  • Käynti Masayan tulivuorella ja Masayan artesaanitorilla
  • Tutustuminen Granadan historialliseen keskustaan.

Tutustumme El Salvadorin luterilaiseen kirkkoon, joka on tullut tunnetuksi toteuttamastaan ”Elämän teologiasta”, mikä on luterilainen kansanomainen versio yhteiskunnallisesti aktiivisesta ja kantaaottavasta vapautuksen teologiasta. Kirkko on merkittävä ekumeeninen toimija jengiväkivallan runtelemassa maassa ja kulkee Etelä-Amerikan oman pyhimyksen Monseñor Oscar Romeron (murhattiin v. 1980) jalanjäljissä. Tutustumme myös katoliseen yliopisto UCAan, jossa armeijan erikoisjoukot murhasivat sisällisodan aikana vuonna 1989 kuusi jesuiittaopettajaa.

Käyntikohteina muun muassa

  • Jesuiittamarttyyrien museo (katolinen yliopisto UCA)
  • Oscar Romeron koti, La Divina Providencia kappeli, jonka alttarille hänet murhattiin sekä katedraali, jossa on hänen hautansa
  • Luterilaisen Maailmanliiton Väli-Amerikan toimipiste
  • Luterilainen paikallisseurakunta
  • Mega-kirkko San Salvadorissa

Matkanjohtajina ovat alueella työskennellyt Loimaan seurakunnan kirkkoherra Riku Laukkanen ja apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo.

Matkan hinta on kahden hengen huoneessa noin 1650 euroa ja yhden hengen huoneessa 1880 euroa.

Opintomatkalle voivat osallistua Pappisliiton jäsenet puolisoineen. Pappisliiton jäsenten on mahdollista saada liiton matka-apuraha (350 €) kuuden täyden vuoden välein.

Ilmoittautuminen opintomatkalle on päättynyt. Lisätietoja Riku Laukkanen puh. 044 5755813 tai Merja Laaksamo puh. 050 5423664.


Armenian opintomatka 20. - 28.9.2017 

Tutustumme Armenian Apostoliseen kirkkoon. Kristinusko julistettiin valtionuskonnoksi Armeniassa jo vuonna 301. Opintomatkan teemoja ovat armenialainen identiteetti, ”marttyyrikirkkokansa”, Armenian kirkko sekä armenialainen kulttuuri. Vierailemme kansanmurhan muistomerkillä ja museossa.

Matkakohteitamme ovat pääkaupunki Jerevan ja sen kaupunkiseurakunnat, Geghardin luolaluostari, Sevanin pappisseminaari, joka sijaitsee 2000 metrin korkeudessa Sevan-järven rannalla, Khor Virapin luostari muinaisessa Araratlaaksossa sekä Armenian apostolisen kirkon keskus Etsmiadzin.

Matkanjohtajana apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo mukana suomenkielinen opas Marianne Tillman. Alustava hinta-arvio noin 1400 euroa.

Ilmoittaudu opintomatkalle maaliskuun loppuun mennessä. Lisätietoja **@**, puh. 050 5423 664 tai **@**, puh. 094270 1515.

Opintomatkoille voivat osallistua Pappisliiton jäsenet puolisoineen. Pappisliiton jäsenten on mahdollista saada liiton matka-apuraha (350 €) kuuden täyden vuoden välein.

Tämän kirkon alttarille Oscar Romero (kuvassa vasemmalla) murhattiin. 
Kuvat: Riku Laukkanen

Retki tulivuorille

El Salvadorin luterilaisen kirkon illanvietto

Kaupustelijoita ja kirkko El Salvadorissa

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille