Vuoden Kanttori 2015 Eeva-Liisa Malmgren
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2015 Eeva-Liisa Malmgren

På svenska

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2015 Esbo svenska församlingin kanttorin, musiikin maisteri, Eeva-Liisa Malmgrenin. Malmgren vastaanotti palkintonsa Kanttoripäivien yhteydessä Oulussa torstaina 5.2.

Valinnan perustelut: Eeva-Liisa Malmgren on laaja-alainen muusikko, joka työuransa aikana on kehittänyt itseään monipuolisesti muusikkona ja musiikkipedagogina. Hän on viime vuosina toiminut erityisen ansiokkaasti ”kehittyvien laulajien” parissa. Eeva-Liisa Malmgren perusti vuonna 1999 Kråksången-kuoron Esbo svenska församlingiin sekä myöhemmin Raakkujat-kuorolaulukoulun, joka toimii Kallion seurakunnassa. Hän toimii yli kieli- ja hiippakuntarajojen. Kuorotoiminnan lisäksi Eeva-Liisa Malmgren vaikuttaa myös urkurina ja hoitaa usein vaativia säestystehtäviä.

Eeva-Liisa Malmgren on syntynyt 1962 Nummella. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1989. Hän on työskennellyt valmistumisestaan lähtien kanttorina Esbo svenska församlingissa. Eeva-Liisa Malmgren on ohjannut työssään satoja lapsia musiikin pariin toimiessaan niin musiikkileikkikoulun opettajana, lapsikuoronjohtajana kuin pianonsoitonopettajanakin. Hän on mukana EsVoces-kuoron ja  kamarikuoro Novenan toiminnassa sekä laulaa aktiivijäsenenä kamarikuoro Gloriassa.

Oppiäidikseen ja alalle innoittajakseen Eeva-Liisa Malmgren mainitsee Nummen seurakunnassa vuosina 1969-1987 kanttorina toimineen Kaija Eerolan. ”Kaija Eerola poimi minut jo lapsikuorosta ja ohjasi tälle uralle. En ole katunut ammatinvalintaani. Kaikenikäisten ihmisten kohtaaminen on työni rikkaus.” Kehittyvien laulajien kuoroihin liittyen Eeva-Liisa Malmgren toteaa: ”Suomi on täynnä opettajien laulutaidottomaksi julistamia ihmisiä. On mahtavaa, että he uskaltautuvat kuoroon. Itse häpesin lauluääntäni nuorena. Olen oppinut aikuisenakin laulutunneilla paljon. Tiedän kaikkien oppivan laulamaan.”

Helsingin Sanomien artikkelisarjassa ”Työn sankari” (14.9.2014) toteaa eräs Raakkujien laulajista: ”Elsa on kuoronjohtaja, joka innostuu ja innostaa. Hän luo harjoituksiin rennon tunnelman ja saa tuloksia.” Näistä tuloksista esimerkkinä voi mainita pitkälti amatöörivoimin toteutetun Mozartin Requiemin, joka esitettiin niin Kalliossa syksyllä 2014 kuin Tammisaaressa alkuvuodesta 2015.

Eeva-Liisa Malmgrenille luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Sotkamon urkurakentamon lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.


Lisätietoja:

Haastattelupyynnöt: Eeva-Liisa Malmgren, p 040 531 1049, **@**

Eeva-Liisa Malmgrenin kuva: http://heikkituuli.kuvat.fi/kuvat/Malmgren/, salasana 150119. Kuvat ovat ko. sivustolla nähtävissä huhtikuun puoliväliin saakka.

vs. Apulaistoiminnanjohtaja Annukka Ruusula, AKI ry, puh. 044 744 7040

Puheenjohtaja Eero Annala, puh. 0400 378048

Eeva-Liisa Malmgren

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille