Vuoden pappi 2014
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Työpaikkapappi Ismo Kunnas Vuoden pappi 2014

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi 2014 Tampereen eteläisen seurakunnan kappalainen Ismo Kunnaksen. Valinta julkistettiin Papiston päivien avajaisissa Jyväskylässä 30.9. Valinnan perusteluissa todetaan, että Kunnas on työpaikkapappina toimiessaan tuonut seurakuntaa ihmisten keskelle heidän arjessaan ja antanut kirkolle kasvot. Työpaikkapappina hän tekee tärkeää työtä tukiessaan henkilöstöä jaksamisessa, työelämän muutoksissa ja elämän eri vaikeuksissa.

”Jos saan uskonnon kokeesta kympin, musta tulee pappi”. Näin lausahti Ismo Kunnas vitsinä 14-vuotiaana Tampereen Norssissa vuonna 1977. Vuonna 1993 hänet vihittiin papiksi Lapuan tuomiokirkossa. Lausahdus oli käynyt toteen.

Tänä päivänä Ismo Kunnas työskentelee Tampereen eteläisen seurakunnan kappalaisena ja diakoniapappina. Hän on palvellut samassa seurakunnassa kohta 18 vuotta. Hän asuu seurakuntansa alueella, on kotoisin samasta kaupunginosasta ja on käynyt myös koulunsa nykyisen työseurakuntansa alueella.

Työn kuvaan kuuluu työpaikkapappina toimiminen Valion Tampereen tehtaalla ja Sisä-Suomen Tampereen Poliisilaitoksella. Näillä työpaikoilla hän käy viikoittain. Välillä työhön kuuluu myös suruviestin vieminen poliisin apuna.

Kunnas kokee työpaikkapappina toimimisen hyvin merkityksellisenä.  – Olen saanut olla työikäisten ihmisen parissa. Alku on aina ollut hidasta, mutta vähitellen syntyy luontevia kontakteja. Kirkko ja pappi eivät ole etäisiä, kun istutaan saman pöydän ääressä kahvilla. Juttua syntyy luonnostaan. Suhtautumista kuvaa se, että puhe ei lakkaa eikä synny vaivautunutta hiljaisuutta, kun tulen paikalle.

Kunnas on toiminut vuosien varrella Valion ja poliisin lisäksi työpaikkapappina Merimieskirkon kautta Finnlinesin M/S Antareksella, Metson Telatehtaalla, Tamrolla, TAKOlla  ja Volvo Bus Finlandilla.

Vuoden pappi on syntynyt Tampereella vuonna 1963. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1993 ja vihitty samana vuonna papiksi Lapualla.

Vuoden papin harrastuksia ovat puutarhan hoito, lukeminen ja kitaran soitto. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Haastattelupyynnöt: Ismo Kunnas puh. 050 379 1866,  **@**

Lisätietoja: Apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo, puh. (09) 4270 1506, 050 5423 664, **@**

Ismo Kunnas
Kuvat: Hannu Jukola

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille