AKI on jatkossakin akavalainen ammattijärjestö
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

AKI on jatkossakin akavalainen ammattijärjestö

Akava säilyy itsenäisenä korkeasti koulutettujen palkansaajien keskusjärjestönä ja AKI on jatkossakin akavalainen ammattiliitto.

AKIn hallitus on päättänyt seurata muiden akavalaisten ammattijärjestöjen päälinjaa säilyttää yksi, yhtenäinen korkeasti koulutettujen palkansaajien keskusjärjestö.

– Papit ja kanttorit ovat julkisen sektorin korkeasti koulutettuja viranhaltijoita, jotka edustavat mielipiteiltään erilaisia poliittisia linjauksia. Siksi teollisuusvetoinen, akateemisten professioiden erityiskysymyksien suhteen marginaalinen ja puoluepoliittisia sidonnaisuuksia omaava järjestö ei ole meille vaihtoehto", toteaa AKIn toiminnanjohtaja Jussi Junni.

Kanttorien ja pappien työhön ja palkkaukseen liittyvät kysymykset ja tavoitteet ovat lähempänä muiden akateemisten alojen kysymyksiä ja tavoitteita kuin toimihenkilöiden ja työntekijöiden vastaavia. Erityisesti työajattomassa hengellisessä työssä korostuvat asiantuntijatyön haasteet:

– Akavalaiset tekevät erilaisten tilastojen ja selvitysten mukaan pitempiä työpäiviä, heidän työ- ja vapaa-aikansa on pirstaloituneempia kuin muilla, heidän työnsä on henkisesti kuormittavampaa ja kiire yleisempää kuin muilla palkansaajille. Erityisesti nuoria koulutettuja kuormittavat erilaiset epätyypilliset työsuhteet ja yhä useampi valmistuu korkeakoulusta suoraan työttömyyskortistoon, kirjoittaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder blogissaan.

Yhteensä 35 akavalaisesta ammattiliitosta ainoastaan Insinööriliitto on ilmoittanut kannattavansa selvitystä uudesta koko palkansaajakenttää yhdistävästä keskusjärjestöstä.

Akava keskusjärjestönä ja AKI akavalaisena ammattijärjestönä korostavat yhteistyön jatkumista ja uusien yhteistyömuotojen etsimistä muiden palkansaajajärjestöjen kanssa.  AKIlle sen yhteistyökumppanit  sekä STTK:ssa ja SAK:ssa että keskusjärjestöjen ulkopuolella ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Akavan tiedote on luettavissa täällä.

16.1.2015

Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille