Vuoden Kanttori 2014 Mauri Miettunen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2014 Mauri Miettunen

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2014 Rovaniemen seurakunnan johtavan kanttorin, MJ, d.m. Mauri Miettusen. Miettunen vastaanotti palkintonsa Kirkon akateemiset AKI ry:n valtuuston kokouksen yhteydessä Vantaalla torstaina 10.4.

Hallitus perusteli valintaa seuraavasti: Mauri Miettunen on monin tavoin vahvistanut myönteistä käsitystä kanttoreista myös kirkon ulkopuolella. Mauri Miettunen on innostanut nuoria kirkkomuusikon uralle. Hän on pitänyt esillä myös asianmukaisen palkan maksamista sekä harjoittelijoille että kesäkanttoreille.

Mauri Miettunen on syntynyt vuonna 1953 Rovaniemellä. Hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa kanttori-urkurin tutkinnon vuonna 1975 ja musiikinjohtajan tutkinnon vuonna 1986. Hän on työskennellyt Helsingissä Johanneksen seurakunnassa 1974-76, Rovaniemen seurakunnassa 1976 – 1984, Kiikalan seurakunnassa 1984 – 1985 ja jälleen Rovaniemen seurakunnassa johtavana kanttorina laajaa yliopistotutkintoa edellyttävässä virassa vuodesta 1987 alkaen. Lokakuusta 2011 huhtikuuhun 2012 Mauri Miettunen toimi turistikanttorina Kyproksella.

Mauri Miettunen on vaimonsa Ulla Miettusen kanssa toteuttanut Runon ja musiikin konsertteja n. 25 vuoden ajan eri puolilla Suomea ja julkaissut myös äänitteitä. Hän on laatinut Saamelaisen virsikirjan koraalikirjan sovitukset. Kirkkomuusikkona hänen vahvuutensa on improvisointi uruilla ja eri soittimilla sekä laaja yhteistyö eri tahojen kanssa sekä konserttien että jumalanpalvelusten musiikin toteutuksessa.

Mauri Miettunen on Oulun hiippakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkitoiminnan neuvottelukunnnan jäsen. Hän on myös Suomen Kanttori-urkuriliiton alaosaston Lapin kanttorit ry:n puheenjohtaja. Rovaniemen kaupunki on myöntänyt Mauri Miettuselle kaupungin taiteilijapalkinnon vuonna 1991. Jutaväärtiksi hänet nimitettiin Jutajaisissa, lappilaisessa kansanmusiikkitapahtumassa vuonna 2010.

Mauri Miettusen mukaan parasta kanttorin työssä on:

-mahdollisuus palvella seurakuntaa laaja-alaisesti

- muusikkoutta voi elää luovasti, sana ja sävel antavat rannattomat mahdollisuudet erilaisille toteutuksille

- improvisointi on innostavaa

- soittimia saa käyttää monipuolisesti: Sähköiset kosketinsoittimet

laajentavat sointimaailmaa.

- uusien soittimien opiskelu on kiinnostavaa, alttohuilu ja trumpetti ovat

 saaneet rinnalleen viime aikoina pianohaitarin ja alttoviulun.

Mauri Miettuselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Mauri Miettunen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille