Vuoden Kanttori 2013 Seppo Murto
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2013 Seppo Murto

Seppo Murto on Vuoden Kanttori 2013

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2013 Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan kanttorin, DU, d.m. Seppo Murron. Murto vastaanotti palkintonsa Pori Organ -festivaalin yhteydessä Porissa tiistaina 11.6.

Hallitus perusteli valintaa seuraavasti: Seppo Murto työskentelee ansiokkaasti yhdellä maamme näkyvimmistä kanttorin paikoista vastaten musiikista mm. valtiopäivien jumalanpalveluksissa. Kuoron- ja orkesterinjohtajana hän on verkostoitunut vahvasti maamme musiikkielämään myös kirkon piirin ulkopuolella, ja kysyttynä kouluttajana hän vie suomalaista kirkkomusiikkiosaamista ulkomaille saakka.

 

Seppo Murto on syntynyt vuonna1955 Lahdessa. Hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa ylemmän kanttori-urkurin tutkinnon vuonna 1977 ja diplomiurkurin tutkinnon vuonna 1981. Hän on työskennellyt kanttorin virassa Kanta-Espoon seurakunnassa 1978 – 1985 ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa vuodesta 1985 alkaen. Hän johtaa tuomiokirkon kamarikuoroa Viva voxia, kamarikuoro Murtosointua sekä Dominante-kuoroa. Hän on myös toiminut tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa ja opettanut kuoronjohtoa sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on vieraillut monien kotimaisten orkestereiden johtajana.

 

Seppo Murto kertoo työstään: - Kanttorina olemisessa kiehtovinta on monipuolisuus ja moninaisten asioiden jatkumo. Olen yrittänyt parhaani mukaan viedä musiikin ilosanomaa eteenpäin. Kuorokonsertteja on nyt ollut kaikilla mantereilla Antarktista lukuun ottamatta!

 

Seppo Murrolle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Seppo Murto

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Syyskuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille