Vuoden Kanttori 2010 Matti Oikarinen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2010 Matti Oikarinen

.

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2010 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorin, musiikin lisensiaatti Matti Oikarisen. Oikarinen palkittiin Kanttori-urkuriliiton jäsenkokouksessa Lahdessa 5.8.

Valinnan perusteena on Matti Oikarisen poikkeuksellisen laaja taiteellinen toiminta, jota hän on harjoittanut kanttorin viran perustehtävän täysipainoisen hoitamisen rinnalla.

Matti Oikarinen on monipuolisesti ja korkeasti kouluttautunut kirkkomuusikko (diplomitutkinnot uruissa, laulussa sekä orkesterinjohdossa). Opintojansa hän on täydentänyt monilla mestarikursseilla. Hän on valmistunut musiikin lisensiaatiksi vuonna 1996 ja jatkaa edelleen tutkimustyötään. 

Matti Oikarinen on toiminut pitkään kanttorina Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa laajaa yliopistotutkintoa edellyttävässä kanttorin virassa (ns. A-kanttori). Hän on toteuttanut laajaa yhteistoimintaa hämeenlinnalaisessa kulttuurielämässä ja tehnyt säännöllisesti yhteistyötä suomalaisten eturivin muusikkojen kanssa. Hän on esiintynyt aktiivisesti myös Suomen rajojen ulkopuolella niin urkurina, kamarimuusikkona kuin orkesterinjohtajana. Hän on toiminut myös pedagogina sekä perustamansa kansainvälisen Musica Tavastica -kirkkomusiikkiviikon johtajana. 

Matti Oikariselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

 Matti Oikarinen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille