Vuoden Kanttori 2010 Matti Oikarinen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2010 Matti Oikarinen

.

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2010 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorin, musiikin lisensiaatti Matti Oikarisen. Oikarinen palkittiin Kanttori-urkuriliiton jäsenkokouksessa Lahdessa 5.8.

Valinnan perusteena on Matti Oikarisen poikkeuksellisen laaja taiteellinen toiminta, jota hän on harjoittanut kanttorin viran perustehtävän täysipainoisen hoitamisen rinnalla.

Matti Oikarinen on monipuolisesti ja korkeasti kouluttautunut kirkkomuusikko (diplomitutkinnot uruissa, laulussa sekä orkesterinjohdossa). Opintojansa hän on täydentänyt monilla mestarikursseilla. Hän on valmistunut musiikin lisensiaatiksi vuonna 1996 ja jatkaa edelleen tutkimustyötään. 

Matti Oikarinen on toiminut pitkään kanttorina Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa laajaa yliopistotutkintoa edellyttävässä kanttorin virassa (ns. A-kanttori). Hän on toteuttanut laajaa yhteistoimintaa hämeenlinnalaisessa kulttuurielämässä ja tehnyt säännöllisesti yhteistyötä suomalaisten eturivin muusikkojen kanssa. Hän on esiintynyt aktiivisesti myös Suomen rajojen ulkopuolella niin urkurina, kamarimuusikkona kuin orkesterinjohtajana. Hän on toiminut myös pedagogina sekä perustamansa kansainvälisen Musica Tavastica -kirkkomusiikkiviikon johtajana. 

Matti Oikariselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

 Matti Oikarinen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Syyskuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille