Vuoden Kanttori 2012 Marjaana Turunen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2012 Marjaana Turunen

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2012 Lahden Salpausselän seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, director cantus Marjaana Turusen. Turunen vastaanotti palkintonsa Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä Jyväskylässä lauantaina 26.5.

Valinnan perustelut: Marjaana Turunen on innostava kuoronjohtaja, joka on vetänyt mukaan seurakunnan toimintaan alati kasvavan joukon uusia kuorolaisia. Hän on systemaattisesti kehittänyt sekä gospelkuorotoimintaa että ns. laulamattomien kuorotoimintaa. Marjaana Turusen kuorot ovat rikastuttaneet alueen jumalanpalveluselämää, ja ne ovat arvostettuja esiintyjiä myös seurakunnan ulkopuolella.

Marjaana Turunen (os. Hämäläinen, ent. Pokki) on syntynyt 1962 Sippolassa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1990. Hän on työskennellyt Salpausselän seurakunnassa Lahdessa vuodesta 1992. Hän johtaa Lahden Gospelkuoroa, PreGo-valmennuskuoroa ja Lahden Laulamattomien Kuoroa sekä erilaisia projektikuoroja. Hän on myös toiminut Lahden diakoniainstituutin musiikinopettajana.

Esikuvikseen Marjaana Turunen mainitsee Kouvolan kaupunginosan Myllykosken kanttorin Eliisa Pokin ja kuoronjohdon opettaja  Matti Hyökin. Oman kanttorin työnsä painopisteinä Marjaana Turunen pitää mm. jumalanpalveusten musiikin laadukasta toteuttamista eri musiikkityyleillä ja erilaisilla koneistoilla, alkuperäiseen perinteeseen pohjautuvan gospelmusiikin tunnetuksi tekemistä sekä yhteislauluiltojen järjestämistä seurakunnassa lauluperinteen ylläpitämiseksi.

Marjaana Turuselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Marjaana Turunen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Elokuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille