Vuoden Kanttori 2012 Marjaana Turunen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2012 Marjaana Turunen

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2012 Lahden Salpausselän seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, director cantus Marjaana Turusen. Turunen vastaanotti palkintonsa Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä Jyväskylässä lauantaina 26.5.

Valinnan perustelut: Marjaana Turunen on innostava kuoronjohtaja, joka on vetänyt mukaan seurakunnan toimintaan alati kasvavan joukon uusia kuorolaisia. Hän on systemaattisesti kehittänyt sekä gospelkuorotoimintaa että ns. laulamattomien kuorotoimintaa. Marjaana Turusen kuorot ovat rikastuttaneet alueen jumalanpalveluselämää, ja ne ovat arvostettuja esiintyjiä myös seurakunnan ulkopuolella.

Marjaana Turunen (os. Hämäläinen, ent. Pokki) on syntynyt 1962 Sippolassa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1990. Hän on työskennellyt Salpausselän seurakunnassa Lahdessa vuodesta 1992. Hän johtaa Lahden Gospelkuoroa, PreGo-valmennuskuoroa ja Lahden Laulamattomien Kuoroa sekä erilaisia projektikuoroja. Hän on myös toiminut Lahden diakoniainstituutin musiikinopettajana.

Esikuvikseen Marjaana Turunen mainitsee Kouvolan kaupunginosan Myllykosken kanttorin Eliisa Pokin ja kuoronjohdon opettaja  Matti Hyökin. Oman kanttorin työnsä painopisteinä Marjaana Turunen pitää mm. jumalanpalveusten musiikin laadukasta toteuttamista eri musiikkityyleillä ja erilaisilla koneistoilla, alkuperäiseen perinteeseen pohjautuvan gospelmusiikin tunnetuksi tekemistä sekä yhteislauluiltojen järjestämistä seurakunnassa lauluperinteen ylläpitämiseksi.

Marjaana Turuselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Marjaana Turunen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille