Kanavakuvaukset
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kanavakuvaukset

Kanavat 1 - 7 samansisältöiset sekä tiistaina että keskiviikkona

Kanavat, Paasitorni, kanavat 2 ja 8 Kallion kirkko

  1. Why worship matters – miksi messulla on väliä?

Piispa Robert Alan Rimbo.

Mukana ovat jumalanpalveluselämän kehittämishankkeen koordinaattori Timo-Matti Haapiainen sekä kirkkoherra Kari Tiirola, joka on soveltanut piispa Rimbon ajatuksia Haapajärvellä.

  1. Hiljainen rukouslaulu, Kallion kirkko

Yksinkertaisimmillaan rukous on huokailua ja läsnäoloa. Yksinkertaiset vokaalilaulut johdattavat latinankielisiin keskiaikaisiin rukouslauluihin ja suomenkielisiin psalmijakeisiin. Opettelemme psalmilaulua ja Kyrie eleison –rukousta, joita lauletaan Papiston päivien juhlamessussa. Laulutaitoa ei tarvita.

MuT, äänipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

  1. Teenlehtiä ja kilo sokeria – tarinoita Tansaniasta

Tarinoita tansanialaisesta arjesta kerrotaan musiikin, tanssin ja teatterin keinoin. Esitys avaa näkökulmia köyhyyteen, rikkauteen ja köyhyydestä selviytymiseen. Mikään asia ei ole liian pieni, suuri tai arkinen tuotavaksi Jumalan eteen. Tarinankertojina muusikko Pekka Nyman, näyttelijä Antti Sevanto ja tanssija Titta Tunkkari.

Kanava toteutetaan yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa.

  1. Miten saarnata kärsimyksestä ja kuolemasta? Luento

Luennon lähtökohtana on pyhäinpäivän teksti Ilm. 7: 9 – 17. Kärsimyksen ja kuoleman käsitteleminen puheissa ja toimituksissa on keskeinen osa papin työtä. Jatkuva muiden kärsimykseen osallistuminen vie voimat, kun taas kärsimyksen kohtaamisen muuttuminen rutiiniksi tekee tyhjäksi. Mitä kärsimyksen ongelmaan kuuluu ja mikä on papin rooli sen äärellä?

Pastori, sosiaalietiikan professori, TT Jaana Hallamaa.

  1. Pappi tanssii - liikettä liturgiaan

Tutustumme tanssin ja toiminnallisen rukouksen käyttöön papintyössä unohtamatta tanssin ja ruumiillisuuden kulttuurihistoriaa. Tanssikokemusta ei tarvita. Esillä ovat pyhä tanssi kontemplatiivisena tanssina, liturginen tanssi ja rukoustanssi. Opettelemme tuttuja rukouksia toiminnallisen rukouksen kielellä, joka kutsuu osallisuuteen.

Pastori, FT Satu Saarinen ja tanssinohjaaja Sanna Virkkunen.

  1. Pappi yleisön edessä – kokonaisilmaisu ja kontakti valttikortteina

Perehdymme kysymyksiin: Mikä tekee puhujasta kiinnostavan ja vaikuttavan?  Kuinka tukea onnistuneella esiintymisellä saarnan sanomaa?

Esimerkkien ja harjoitteiden avulla pyrimme kohti persoonallista ja rentoa esiintymistä sekä etsimme työkaluja erilaisiin viestintätilanteisiin seurakuntatyössä.

Kouluttajana TeM, esiintymistaidon opettaja Pinja Hahtola.

  1. Hei pappi – mulle kans!

Kaikki kastetut ovat tervetulleita ehtoolliselle, vai ovatko? Lasten oikeus osallistua ehtoolliselle on palautettu Suomessa jo vuonna 1979.
30-vuotisen alkuhämmennyksen jälkeen on aika tarkistaa oman seurakunnan ehtoolliskasvatuksen sisältö ja käytännöt. Käynnistäjänä voi toimia työntekijöille suunnattu kirja Tytöt ja pojat ehtoollisella, sekä tämä työskentely. Keskustelua virittävät kappalainen Tarja Meijer, joka on tehnyt tutkimuksen pappien suhtautumisesta lasten ehtoolliselle osallistumiseen ja kouluttaja, pastori Anita Ahtiainen SLK ry:stä.

  1. Tiistai: Monta ääntä messuun, Kallion kirkko

Seurakunta viritetään soimaan kaikissa äänissä ja koko keholla.  Miten saadaan altto- ja bassoäänetkin kuuluviin? Miten äänellä voi säestää, jos nuotit ovat hepreaa? Opettelemme musiikkia säestyksellä ja ilman. Kuulemme harjoiteltua musiikkia Papiston päivien juhlamessussa.

Kanttori, MuM Tommi Niskala.

  1. Keskiviikko: "Vi måste säga något"

Predikans plats i gudstjänsten som en fråga om trovärdighet.

Vi tänker ofta på predikan som en egen helhet skild från gudstjänsten som helhet. Det här skapar en bild av att det kristna säger går att förstå skilt från det kristna gör, som gör att trovärdighet blir ett problem. Hur kan vi tänka på predikan på ett sätt som kopplar den till den kristna praxisen, hela församlingens tillbedjan?
TT Patrik Hagman, fördrag

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille