Akavalaisille uusia työhyvinvointipalveluja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Akavalaisille uusia työhyvinvointipalveluja

Uudistamisella halutaan vastata työelämän muutoksiin ja työurien pidentämisen tarpeeseen.

– Nyt akavalaiset hakevat terveyttä ja työhyvinvointia tukevat palvelut PHT:lta, ei A-lomilta. Ensimmäiset jaksot tulevat haettaviksi vuoden 2012 keväällä, A-lomien toiminnanjohtaja Mervi Luostarinen kertoo.

Raha-automaattiyhdistys on tukenut PHT:n pilottihanketta, jossa on kehitetty uutta, kuntoremontin korvaavaa palvelua. Mukana on ollut asiantuntijaosaamista monelta taholta.

Myös perhelomatoiminta siirtyy A-lomilta PHT:lle. Uutta perhelomakonseptia kehitetään parhaillaan.

– Tavoitteena on tarjota palveluja, jotka tukevat perheiden hyvinvointia, antavat eväitä vanhemmuuteen ja lisäävät perheiden sisäistä yhteenkuuluvuutta.

– A-lomat jatkaa yhteistyötä Perhelomat ry:n kanssa, ja esimerkiksi juuri nyt on käynnissä haku perhelomajaksoille Huhmarin lomakeskukseen, Luostarinen muistuttaa.

Intervac-kodinvaihdosta hyviä kokemuksia

– A-lomien mökit ja lomaosakkeet säilyvät edelleen meillä, ja akavalaiset voivat vuokrata niitä jäsenetuhintaan. Osassa mökeistä on tehty isohkoja korjauksia, jotka lisäävät mökkien viihtyvyyttä, kertoo Luostarinen.

A-lomat jatkaa kansainvälisen Intervac-kodinvaihtojärjestelmän edustajana Suomessa. Intervacin ideana on, että perheet, pariskunnat ja yksityishenkilöt vaihtavat asuntoja keskenään ja pääsevät matkoillaan tutustumaan uudella tavalla muihin maihin ja kulttuureihin.

– Kodinvaihto tapahtuu kätevästi internetissä pientä jäsenmaksua vastaan. Vaihtoja voi tehdä lähestulkoon maailman jokaiseen kolkkaan. Pitkään kodinvaihdossa mukana olleiden suomalaisten kokemukset ovat olleet hyvin myönteisiä.

Tietoa uudistuksista verkosta

Akavalaiset löytävät tietoa uusista ja vanhoista palveluista A-lomien ja PHT:n tulevilta verkkosivuilta.

– Toiminnan muutoksen myötä A-lomien tiedotusrooli korostuu ja siksi olemme uusimassa myös verkkosivujamme. Lisäksi lisäämme tiedotustoimintaa A-lomien jäsenjärjestöille ja sitä kautta kaikille akavalaisille, Luostarinen lupaa.

– Meille on tärkeää, että muutosten myllerryksessä akavalaiset löytävät PHT:n uudet palvelut ja myös kaikki vanhat palvelut, joita A-lomat tarjoaa. Tässä tiedotustyössä olemme tietysti kiitollisia, kun ammattiliittojen lehdistä ja verkkosivuilta löytyy tilaa tiedotusaineistollemme.

Lisätietoja: www.a-lomat.fi