Vuoden Kanttori 2011 Seppo Kirkinen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2011 Seppo Kirkinen

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2011 Kuopion Kallaveden seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, diplomiurkuri Seppo Kirkisen. Kirkinen palkittiin Akavan kirkolliset ammattiliitot AKI ry:n valtuuston kokouksen yhteydessä Helsingissä 28.4.

Valinnan perustelut ovat: Seppo Kirkinen on kanttorikunnan johtohahmoja, joka merkittävällä tavalla edistää kirkkomusiikkia ja ammattikunnan hyvinvointia toimiessaan Kallaveden kanttorina, Kuopion hiippakuntakanttorina, lasten ja nuorten käsikellomusiikkiryhmien johtajana sekä työnohjaajana ja JUKOn pääluottamusmiehenä.

Seppo Kirkinen on syntynyt Kemissä vuonna 1960. Seppo Kirkinen on valmistumisestaan lähtien työskennellyt Kuopion Kallaveden seurakunnan laajaa yliopistotutkintoa edellyttävässä kanttorin virassa (ns. A-kanttori). Hän on työnsä ohessa suorittanut useita jatko- ja täydennyskoulutustutkintoja. Seppo Kirkinen on perustanut Kallaveden seurakuntaan vuonna 1999 uraauurtavan käsikelloyhtye Dolcen, jonka johtajana hän edelleen toimii.

Seppo Kirkinen on valittu hoitamaan elokuusta alkaen kahden vuoden ajaksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmän Kuopion ainejohtajan (ent. osastonjohtaja) sijaisuutta.

Seppo Kirkinen toteaa omasta työstään kanttorina:  ”Merkittävimpiä työtehtäviäni on lasten ja nuorten kanssa toimiminen. Kanttorin työn ydin on jumalanpalveluselämässä, jota varten lasten ja nuorten musiikkiryhmätkin ensisijaisesti ovat olemassa. Toivon, että tämä näky vahvistuisi niin kanttorikunnassa, papistossa, kaikissa seurakuntien työntekijäryhmissä kuin seurakuntalaisissakin.”

Seppo Kirkiselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Seppo Kirkinen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille