Vuoden Kanttori 2011 Seppo Kirkinen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2011 Seppo Kirkinen

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2011 Kuopion Kallaveden seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, diplomiurkuri Seppo Kirkisen. Kirkinen palkittiin Akavan kirkolliset ammattiliitot AKI ry:n valtuuston kokouksen yhteydessä Helsingissä 28.4.

Valinnan perustelut ovat: Seppo Kirkinen on kanttorikunnan johtohahmoja, joka merkittävällä tavalla edistää kirkkomusiikkia ja ammattikunnan hyvinvointia toimiessaan Kallaveden kanttorina, Kuopion hiippakuntakanttorina, lasten ja nuorten käsikellomusiikkiryhmien johtajana sekä työnohjaajana ja JUKOn pääluottamusmiehenä.

Seppo Kirkinen on syntynyt Kemissä vuonna 1960. Seppo Kirkinen on valmistumisestaan lähtien työskennellyt Kuopion Kallaveden seurakunnan laajaa yliopistotutkintoa edellyttävässä kanttorin virassa (ns. A-kanttori). Hän on työnsä ohessa suorittanut useita jatko- ja täydennyskoulutustutkintoja. Seppo Kirkinen on perustanut Kallaveden seurakuntaan vuonna 1999 uraauurtavan käsikelloyhtye Dolcen, jonka johtajana hän edelleen toimii.

Seppo Kirkinen on valittu hoitamaan elokuusta alkaen kahden vuoden ajaksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmän Kuopion ainejohtajan (ent. osastonjohtaja) sijaisuutta.

Seppo Kirkinen toteaa omasta työstään kanttorina:  ”Merkittävimpiä työtehtäviäni on lasten ja nuorten kanssa toimiminen. Kanttorin työn ydin on jumalanpalveluselämässä, jota varten lasten ja nuorten musiikkiryhmätkin ensisijaisesti ovat olemassa. Toivon, että tämä näky vahvistuisi niin kanttorikunnassa, papistossa, kaikissa seurakuntien työntekijäryhmissä kuin seurakuntalaisissakin.”

Seppo Kirkiselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Seppo Kirkinen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Elokuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille