Naisteologit ry:n Laura Leverin Kirkkohallituksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmään
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Naisteologit ry:n Laura Leverin Kirkkohallituksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmään

Kirkkohallitus on perustanut tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän virastokollegion kokouksessa 18.3.2021. Työryhmän tehtäväksi tulee toimia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämistyön suunnittelijana ja aktivoijana kirkossa.

Työryhmään jäseneksi nimettiin myös Pappisliiton valtuuston puheenjohtaja sekä Naisteologit ry:n puheenjohtaja Laura Leverin. ”Tasa-arvon edistäminen on laista lähtevä työnantajan velvollisuus. Toivon, että työryhmä saavuttaisi konkreettisia tuloksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden saralla.”, Leverin sanoo.

Leverin ajattelee, että kirkossa noudatettava lainsäädäntö ja myös kirkon arvot usko, toivo ja rakkaus vaativat jatkuvaa yhdenvertaisuuden arviointia ja kehittämistä kirkossa. "Tähän sitoutuminen on lähtökohta kirkon kanssa tehtävälle yhteistyölle, minkä toivon myös kirkon virallisten yhteistyökumppaneiden huomioivan tahoillaan."

”Näkemykseni mukaan yhdenvertaisuuden ihanne nousee jo Raamatusta”, Leverin sanoo. Tässä hän viittaa erityisesti Paavalin Galatalaiskirjeen kolmannen luvun toteamukseen: ”Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.”

”Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymykset ovat viime aikoina korostuneet kirkon työyhteisöissä, toiminnassa sekä yhteiskunnallisessa ja kirkollisessa keskustelussa. Tämän työryhmän perustamisella ja sen työllä kirkkohallituksessa halutaan kiinnittää huomiota tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Näin tasa-arvon ja Minna Canthin päivänä on ilo viestiä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden saamasta painoarvosta Kirkkohallituksen työssä”, toteaa asiantuntija Minna Rikkinen Kirkkohallituksesta.

Työryhmän puheenjohtajaksi nimettiin johtava nuorisotyönohjaaja Stella Björkholm.

Kirkkohallituksen tiedote 19.3.2021

Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille