Ohjeistus kesätyöntekijän työehdoista seurakuntien hengellisessä työssä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ohjeistus kesätyöntekijän työehdoista seurakuntien hengellisessä työssä

Akavalaiset kirkon työntekijäjärjestöt ohjeistavat kiinnittämään huomiota hengellisen työn kausityöntekijöiden asianmukaisiin työehtoihin. 

Kesätyö seurakunnassa on kirkolliselle uralle aikovalle tilaisuus saada kokemusta kirkossa työskentelystä.

Samalla seurakunnat rakentavat kuvaa kirkosta työnantajana ja vaikuttavat osaltaan siihen, kuinka houkuttelevana työnantajana kirkko näyttäytyy tulevaisuuden tekijöille.

Akavalaiset kirkon työntekijäjärjestöt AKI-liitot, Diakoniatyöntekijöiden liitto DTL sekä Kasvatuksen ja nuoristotyön asiantuntijat KNT ovat laatineet ohjeistuksen kesätyöntekijöiden palkkaukseen. 

Kun palvelussuhteen laatu ja siinä sovellettavat ehdot saadaan alusta alkaen kuntoon, on onnistunut kesätyö paremmalla pohjalla.

Ohjeistus kiinnittää huomiota kesätyöntekijän palkkaukseen, työaikaan sekä virkapaikkaan. Työntekijäjärjestöt suosittelevat palkkausta yleisen palkkausjärjestelmän mukaan, työajan soveltamista sekä virkapaikan merkitsemistä siten, että kesätyöntekijällä on oikeus leiripäivärahaan. 

 


pdf liite

Kirkon hengellisen työn kausityöntekijän työehdot - AKI-liittojen, Diakoniatyöntekijöiden Liiton ja Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT:n ohjeistus 16.3.2021.
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille