Teologiliiton puheenjohtajaksi Laura Leipakka
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Teologiliiton puheenjohtajaksi Laura Leipakka

Teologiliiton 26.10.2020 vuosikokouksen päätöstiedote.

Uusi puheenjohtaja, uusia hallituksen jäseniä

Suomen teologiliiton vuosikokous valitsi puheenjohtajakseen vuosiksi 2020–2022 teologian maisteri Laura Leipakan. Teologiliiton vuosikokous pidettiin 26.10.2020 Helsingissä ja verkossa.

"Suomen teologiliitto katsoo innolla tulevaan, sillä joukkomme kasvaa tasaisesti. Meitä teologeja työskentelee yhä enemmän eri aloilla monipuolisissa tehtävissä. Toivon, että voin omalta osaltani yhdessä vastavalitun hallituksen rakentaa sellaista ammattiliittoa, joka palvelee kattavasti yhä moninaisempaa ammattilaisten joukkoa. Kiitän vuosikokousta valinnastani tähän tehtävään ja pyrin toimikauteni ajan omalta osaltani lisäämään teologien osaamisen tunnistamista työelämässä", Leipakka toteaa.

Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Anna Hästö, Lotta Kirmanen ja Joanna Töyräänvuori. Hallituksen jäseniksi jatkokaudelle valittiin Torsti Henttinen ja Mikko Myllys. Hallituksen varajäseneksi valittiin Olli Lampinen-Enqvist.

Teologiliitto kasvaa

Teologiliitto perustettiin 2.6.2017. Lokakuussa 2020 on liiton jäsenmäärä noussut jo 200:aan. Jäsenmäärä on koko ajan ollut kasvussa. 

"Teologiliitto on perustettu selvään tarpeeseen. Erityisen selvästi näkee, että opintojensa loppuvaiheessa olevat sekä vastavalmistuneet liittyvät liittoon. Teologeja työskentelee yhä enemmän perinteisten teologiprofessioiden, kuten kirkon ja koulun virkojen ulkopuolella, ja heiltä on aiemmin puuttunut koulutusperusteinen järjestäytymiskanava", toteaa liiton toiminnanjohtaja Jussi Junni.

Työmarkkinoilla on noin 5 900 teologia. Heistä arviolta puolet on sellaisia, jotka eivät työskentele pappeina tai uskonnonopettajina.

Muut vuosikokouksen käsittelemät asiat

Vuosikokous päätti myös liiton sääntöjen muuttamisesta. Liiton nimen käännökset Finlands teologförbund sekä Union of Finnish Theologians otettiin sääntöihin. Lisäksi jatkossa hallituksella on mahdollisuus päättää liiton kokoukseen osallistumisesta tietoliikenneyhteyden tai teknisen apuvälineen avulla.

Lisäksi vuosikokous käsitteli muut sääntömääräiset asiat.

 

Lisätietoja:

Laura Leipakka, 040 827 8514, **@**

Jussi Junni, 09 4270 1507, **@**

Laura Leipakka.

Kuva: Ilari Huhtasalo.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille