Pappisliitto etsii puheenjohtajaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappisliitto etsii puheenjohtajaa

Marraskuussa Pappisliitolle valitaan uusi puheenjohtaja.

Valinta tapahtuu Pappisliiton valtuuston syyskokouksessa 16.11. Sääntöjen mukaan puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta ja yhtäjaksoisesti enintään kolme kautta.


Nykyinen puheenjohtaja Ulla Ruusukallio on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä jatkokaudelle.


Lisäksi valitaan uusia hallituksen jäseniä.

Puheenjohtajan valinta ja tehtävät

Uudelta puheenjohtajalta odotetaan vahvaa otetta papiston edunvalvontaan sekä halua edistää ammattikunnan yhtenäisyyttä. Lisäksi yhteiskunnassa keskustellaan paikallisen sopimisen lisäämisestä ja työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumisesta, kirkko keskustelee siirtymisestä virkasuhteista työsuhteisiin. Myös sukupuolten tasa-arvo kirkon johtamistehtävissä on jäljessä muusta yhteiskunnasta.

Pappisliiton puheenjohtaja toimii liiton keulakuvana, joka edustaa Pappisliittoa ja pappeja mediassa ja muissa yhteyksissä. Puheenjohtaja johtaa Pappisliiton hallitusta, on jäsen AKIn hallituksessa ja osallistuu säännöllisesti puheenjohtajien keskinäisiin neuvotteluihin. Hän on myös JUKO:n kirkon neuvottelukunnan jäsen.

Näin voit osallistua

Näin osallistut puheenjohtajan valintaan:

 • olemalla yhteydessä oman hiippakuntasi valtuutettuihin
 • pohtimalla ja ehdottamalla sopivia ehdokkaita
 • osallistumalla keskusteluun siitä, mitä kaikkea on tarpeen huomioida liiton johtajavalinnassa

Jotta valtuusto voi tehdä hyvän valinnan, puheenjohtajaehdokkaista pyydetään toimittamaan päätöksenteon tueksi esimerkiksi seuraavaa materiaalia:

 • ehdokkaan esittely ja ansioluettelo
 • tietoa ehdokkaan motivaatiosta ja näkemyksistä liiton jäsenten kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin
 • muuta tarpeellista materiaalia

Puheenjohtajaehdokkaiden on syytä olla tarvittaessa käytettävissä myös AKIn puheenjohtajaksi, sillä liiton tehokkaan johtamisen mahdollistamiseksi tähän tehtävään valitaan yleensä jonkin jäsenliiton puheenjohtaja. AKIn jäsenliitot ovat Pappisliitto, Kanttori-urkuriliitto ja Teologiliitto.

Hallituksen jäsenten valinta

Hallituksen jäsenistä Lapuan, Oulun, Porvoon ja Espoon hiippakunnista olevat hallituksen jäsenet ovat erovuorossa. Heistä Lapuan, Oulun ja Porvoon hiippakunnista valitut nykyiset jäsenet voidaan valita uudelle kaudelle.

Sääntöjen mukaan hallituksessa tulee olla jäseniä jokaisesta hiippakunnasta. Liiton tasa-arvosuunnitelman mukaan monijäsenisiä elimiä valittaessa pyritään siihen, että miesten tai naisten osuus ei jää alle 40%. Hallituksen kokoonpanossa kiinnitetään alue- ja sukupuolitasapainon lisäksi huomiota siihen, että hallituksen jäseninä on riittävän monipuolisesti eri työmarkkina-asemassa olevia jäseniä.

Näin osallistut hallituksen jäsenten valintaan:

 • ole yhteydessä oman hiippakuntasi valtuutettuihin
 • pohtimalla ja ehdottamalla sopivia ehdokkaita
 • osallistumalla keskusteluun siitä, millaisia pappeja liiton hallitukseen tarvitaan

Myös hallituksen jäseniksi ehdotettavista papeista pyydetään toimittamaan päätöksenteon tueksi esimerkiksi seuraavaa materiaalia:

 • ehdokkaan esittely ja ansioluettelo
 • tietoa ehdokkaan motivaatiosta ja näkemyksistä liiton jäsenten kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin
 • muuta tarpeellista materiaalia

Valtuuston syyskokouksen henkilövalinnat valmistelee vaalivaliokunta. Tiedot ehdokkaista pyydetään toimittamaan vaalivaliokunnalle viimeistään 31.10.2020 osoitteeseen **@**.

 

Terveisin pappisliiton vaalivaliokunta

Jessica Högnabba-Akin (Borgå stift)

Hanna Rikkanen (Mikkelin hiippakunta)

Jari Kemppainen (Tampereen hiippakunta)

 

Nykyiset valtuuston jäsenet hiippakunnittain (pdf-tiedosto sivun alalaidassa)

Nykyiset hallituksen jäsenet

På svenska

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille