Jäsenyyden päättäminen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jäsenyyden päättäminen

Harkitse vielä

Erosi myötä menetät jäsenetujesi ja -palveluiden myötä kattavan oikeusturvavakuutuksen, matkavakuutuksen sekä asiantuntijoidemme palvelut. Jäsenmaksuumme sisältyy myös työttömyyskassamaksu. 

Jäsenmaksun hinnalla saat turvaa ja tukea tiukan paikan tullen. Paitsi, että jäsenetumme ja -palvelumme ovat rahanarvoisia, tarpeen tullen vastaavaa asiantuntemusta on hyvin vaikea löytää muualta.

Muistathan lisäksi, että ammattiliiton jäsenmaksut ovat verovähennettäviä. 

Ilmoita erostasi kirjallisesti

Voit päättää jäsenyytesi ilmoittamalla asiasta sähköpostitse Kirkon akateemiset AKIn toimistoon **@**, tai oheisella lomakkeella (kirjautuneille jäsenille). Kerro ilmoituksessasi päivä, jona toivot eron astuvan voimaan. Eropäivä voi olla aikaisintaan ilmoituspäivä - ero ei voi siis tulla voimaan takautuvasti. 

Huolehdi samalla, että jäsenmaksusi on maksettu eropäivään saakka. Selvitämme erotessasi jäsenmaksutilanteesi, ja mikäli havaitsemme maksurästejä toimitamme niiden maksua varten jäsenmaksuviitteen.  

Jäsenmaksujen suorittaminen eropäivään saakka on tärkeää, sillä suorittamattomat jäsenmaksut johtavat ansiosidonnaisen työttömyysturvan lakkaamiseen siitä päivästä, josta alkaen jäsenmaksusi ovat rästissä. Mikäli olet saanut jäsenyytesi aikana ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, perii työttömyyskassa etuutesi takaisin siihen päivään saakka, josta alkaen liiton jäsenmaksut ovat rästissä.

Ilmoita erotessasi, tahdotko jäädä yksilöjäseneksi Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon. Imoita myös, mikäli haluat erosi myötä päättää jäsenyytesi työttömyyskassassa. 

Saat vahvistusviestin sähköpostiisi käsiteltyämme erosi. 

Lyhyesti

  • Harkitse vielä - liiton jäsenyys tuo työsuhteeseen turvaa, jota et löydä muualta.
  • Ilmoita erostasi kirjallisena
  • Huolehdi mahdolliset jäsenmaksurästit kuntoon
  • Kerro haluatko jäädä työttömyyskassan yksilöjäseneksi

Kun eroilmoituksesi, jäsenmaksusi on hoidettu oikein, siirtyy myös työttömyysturvasi mukanasi, mikäli olet vaihtamassa liittoa tai työttömyyskassaa.

Kun jäsenyytemme tulee taas ajankohtaiseksi, muistathan, että olet aina tervetullut takaisin!

Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille