Pappisliiton opiskelijatoimikunta: Myös suullinen työsopimus on sitova! 
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappisliiton opiskelijatoimikunta: Myös suullinen työsopimus on sitova! 

Pappisliiton opiskelijatoimikunta: Myös suullinen työsopimus on sitova!

Suomi ja koko maailma on poikkeuksellisessa tilanteessa. COVID-19-pandemia vaikuttaa jokaisen arkielämään, yritykset ovat kovilla ja lomautukset ovat arkipäivää. Tämä vaikuttaa seurakuntien talouteen kirkollisverotulojen pienentyessä. Kirkollisen alan opiskelijoiden kesä näyttää hyvin epävarmalta, sillä vielä ei tiedetä järjestetäänkö leirejä, tai millaista toimintaa seurakunnalla on kesällä. Kesän leirien toteutumisesta ei ole vielä varmuutta, eikä siitä, millaista toimintaa seurakunnalla ylipäätään kesällä on. 

Osa seurakunnista on osoittanut vastuullisuutta, ja ilmoittanut jo kesätyöntekijöilleen, että työpäiviä on tarjolla sovitusti, mutta leirien ajankohta tai töiden sisältö voi kuitenkin muuttua. Valitettavasti kaikki eivät ole näin vastuullisesti toimineet. Tietoomme on tullut tilanteita, joissa jo sovitut työt on peruttu. Leirien peruuntuminen ei ole syy perua tehtyä työsopimusta tai virkamääräystä vain yksipuolisella ilmoituksella. 
Teologian opiskelijan osaaminen ei kuitenkaan rajoitu pelkästään leirityöhön. Osaamista löytyy esimerkiksi hartauksien ja sanajumalanpalvelusten toimittamiseen. Kesäteologi pystyy toimimaan kauppa-apuna sitä tarvitseville ja soittamaan seurakunnan alueen kaikille yksinäisille. Seurakunnat onnistuivat digiloikassa, joten kyllä kesäteologitkin onnistuvat mukautumaan muuttuneeseen tilanteeseen.

Pappisliiton opiskelijatoimikunta haluaa muistuttaa kaikkia työelämän pelisäännöistä. Suullisesti sovittu työsuhde on pätevä, vaikka työsopimusta ei olisi allekirjoitettu. Mikäli olet sopinut seurakunnan kanssa kesätöistä, voi niistä poiketa vain yhteistoimintamenettelyllä. Määräaikaista työ- tai virkasuhdetta ei voi purkaa tai irtisanoa ilman asianmukaista syytä. Lomautus tai irtisanominen saattaa oikeuttaa sinut työttömyysturvaan näin poikkeusaikana. Muutoin opiskelu estää työttömyysetuuden saamisen. Väärin irtisanottu työsuhde saattaa aiheuttaa seurakunnalle korvausvelvollisuuden. Riitatilanteet väärin päätetystä työsuhteesta ratkaistaan viime kädessä paikallisessa käräjäoikeudessa.  

Pappisliitto tarjoaa tukea kaikille jäsenilleen, myös opiskelijoille, työelämän ongelmatilanteissa. Mikäli kohtaat kesätöidesi kanssa ongelmaa, ole yhteydessä meihin.

Etkö kuulu liittoon? Liity heti https://www.akiliitot.fi/537-liity-jaseneksi.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille