Teologien työllisyys kehittynyt suotuisasti - AKI tukee jäseniään työnhaussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Teologien työllisyys kehittynyt suotuisasti - AKI tukee jäseniään työnhaussa

Vuosi sitten iloitsimme teologien vähentyneestä työttömyydestä. Nousukauden on sittemmin arvioitu saaneen jatkoaikaa Suomessa. Mitä kuuluu teologien työllisyydelle nyt?

Teologien työllisyys on kehittynyt vuodesta 2017 alkaen suotuisasti ja työttömien teologien lukumäärä on laskenut parhaimmillaan sadalla teologilla vuodessa. Vuoden 2017 aikana saavutettiin teologien työttömyydessä finanssikriisin jälkeinen huippu. Tuolloin työttömiksi työnhakijoiksi oli ilmoittautunut 430 teologia. Työttömien teologien määrä on laskenut tämän jälkeen merkittävästi, erityisesti vuoden 2018 aikana.

Juuso Sikiö kertoo, että työttömien teologien määrä on hiljalleen vakiintumassa. ”Vielä vuoden 2019 alkupuoliskolla teologien työttömyys laski reippaasti. Loppuvuoden osalta taas näyttää siltä, että kehitys on tasaantunut", Sikiö toteaa. Vuoden 2019 lopussa työttömiä teologeja oli noin 250. Tilastograafin näet klikkaamalla kuvaa tekstipalstan oikealla puolella.

Kirkon akateemiset AKI on tukenut jäsentensä työnhakua työnhakuvalmennuksin ja yksilöohjausta antaen. ”Mikäli kaipaat tukea työnhakuusi, ota rohkeasti yhteyttä liittoon. Voimme sparrata ansioluetteloasi ja hakemustasi. Työmarkkinat ovat jatkuvassa liikkeessä ja työnhakutaitoja pitää ajoittain päivittää”, Sikiö kertoo.

Huomattavaa on, että Akava kertoo korkeakoulutettujen työttömyyden olevan pienessä, vajaan kahden prosentin kasvussa vuodentakaiseen nähden. Vastaavaa kasvua ei vielä teologien osalta ole nähty. Työttömiä teologeja oli vuoden 2019 lopussa likimain yhtä paljon kuin vuotta aiemmin. Työttömyyden väheneminen näyttää siis ainakin hetkellisesti pysähtyneen.

Asiantuntija Juuso Sikiön yhteystiedot löydät tästä.

Ilari Huhtasalo

Työttömät teologit 2016 - 2019

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille