Pappisliiton historiateos
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappisliiton 100-vuotishistoriateos

Pappisliiton 100-vuotishistoriateos Papiston veljespiireistä moderniksi ammattiliitoksi on ilmestynyt. Tilaa kirja itsellesi sivun alareunan linkistä!

Pappisliitto päätti 100-vuotisen taipaleensa kunniaksi julkaista historiateoksen. Satavuotishistorian on kirjoittanut Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian kirkkohistorian dosentti, pastori Esko M. Laine.

Työn ohjaamista varten perustettiin historiatoimikunta. Historiatoimikuntaan kuuluivat:

Esko Jossas, puheenjohtaja
Stefan Forsén    
Juha Kauppinen    
Tarja Korpela        
Esko M. Laine    
Tomi Pirskanen    
    
Toimisto     
Merja Laaksamo, sihteeri
Tuula Anttonen
Laura Leipakka, pöytäkirjanpitäjä 

----------

Takakannessa kerrotaan kirjasta seuraavasti:

Suurlakon nostattamat muutosvaatimukset kohdistuivat 1910-luvulla myös kirkkoon. Vahvistaakseen papiston yhteyttä, ammatillisia valmiuksia ja hengellisyyttä murrosaikana papit alkoivat perustaa veljespiirejä, joiden keskusliitoksi Pappisliitto syntyi ensimmäisillä kirkkopäivillä 1918.

Liiton toiminnan painopiste oli 1970-luvulle asti avustuksissa, koulutuksessa, kannanotoissa, julkaisutoiminnassa ja opintomatkoissa. Pappisliitto oli perustamassa keskusjärjestö Akavaa, jonka jäseneksi se liittyi 1951. Keskitetyn sopimusjärjestelmän myötä toiminnan keskiöön nousi vuodesta 1975 alkaen edunvalvonta. Liitto tavoitteli papiston kokonaispalkkausta, johon kuuluivat papiston asumisvelvoitteen poistaminen ja viisipäiväinen työviikko.

Alkuperäislähteisiin perustuva tutkimus asettaa Pappisliiton historian laajaan kirkon ja suomalaisen yhteiskunnan muutokseen sadan vuoden aikana.

Tutkimus tekee monipuolisesti selkoa suomalaisen pappeuden identiteetistä ja muutoksesta liiton perustamisesta kirkollisten liittojen yhdistymispyrkimyksiin vuoteen 2005 asti.

Tilaa historiateos lomakkeella!

Tilaa Pappisliiton 100-vuotishistoriateos tästä linkistä. Tilaushinta on 49 euroa + postikulut.


pdf liite

Sisällysluettelo
Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille