Kristillisiä järjestöjä koskeva työehtosopimus irtisanottu
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kristillisiä järjestöjä koskeva työehtosopimus irtisanottu

Kirkon akateemiset – Kyrkans akademiker AKI r.y.:n hallitus on irtisanonut kristillisiä järjestöjä koskevan työehtosopimuksen (KJTES) päättymään 31.1.2020.

Sopijaosapuolet neuvottelivat viimeistä, ns. optiovuotta koskevasta palkkaratkaisusta lokakuussa. Yksityisen sektorin epäselvä työmarkkinatilanne ei antanut AKIn mielestä edellytyksiä sopia ainoastaan yhden vuoden palkkaratkaisusta tässä vaiheessa syksyä.

Neuvottelut uudesta sopimuksesta alkavat joulukuussa. AKIn järjestöjen neuvottelukunta käsittelee neuvottelutavoitteita marraskuun aikana.

Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Tammikuu 2020 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille