AKIn kirkolliskokousvaalikampanja alkaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Usko hyvään työelämään – Vahva henkilöstö luo vahvan kirkon

Tiedote 4.11.2019.

Kirkolliskokous vuosiksi 2020–2024 valitaan helmikuussa. Ehdokasasettelu on käynnissä ja jatkuu 15.11.2019 saakka. 

Kirkon akateemiset – Kyrkans akademiker AKI r.y. haluaa nostaa tulevissa kirkolliskokousvaaleissa esiin kirkon henkilöstön. Kirkolliskokous on keskeisessä roolissa päättämässä kirkon viranhaltijoita koskevasta lainsäädännöstä, seurakuntarakenteiden puitteista sekä kokonaiskirkon tulevaisuudesta.

– Toivomme että tulevissa kirkolliskokousvaaleissa ehdolle asettuisi henkilöstön ja työelämän kehittämiseen sitoutuneita ehdokkaita. Kirkolliskokoukselle on uskottu valtaa vaikuttaa myös työelämän rakenteisiin, sanoo AKIn toiminnanjohtaja Jussi Junni.

AKI-liittojen Usko hyvään työelämään – Toivo hyvistä työehdoista – Rakkaus kirkon työhön -kampanja pitää esillä yhdessä tekemisen, luottamuksen ja hyvinvoinnin teemoja. Kampanja käynnistyy maanantaina 4.11.2019 Turussa, jossa nykyinen kirkolliskokous aloittaa viimeistä istuntokauttaan.

– Kirkon työpaikoilla ei aina voida hyvin. Työyhteisöissämme on kiusaamista ja jaksamisongelmia, kirkon hallinnollinen jähmeys turhauttaa ja kirkkopoliittiseen riitelyyn ollaan kyllästyneitä, Junni jatkaa.

AKI haluaa tukea kirkon piirissä tehtävää työtä edistämällä henkilöstön jaksamista ja hyvinvointia. Myös kirkon ylimmän päättävän elimen, kirkolliskokouksen sitoutumista henkilöstön ja organisaatioiden yhteistoiminnalliseen kehittämiseen pidetään tärkeänä.

– Toiveenamme on, että kirkon työpaikat olisivat erinomaisia työyhteisöjä. Kirkon työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä ja heillä on siihen syvä kutsumus. Henkilöstön hyvinvointi on seurakuntalaisten ja koko kirkon etu, Junni toteaa.

Kirkon akateemisten vaalikampanja jatkuu 11.2.2020 pidettävään vaalipäivään asti. 

Lisätietoa:
http://www.akiliitot.fi/kirkolliskokous2020

Jussi Junni
Toiminnanjohtaja
Kirkon akateemiset – Kyrkans akademiker AKI r.y.
(09) 4270 1507
**@**

Kirkon akateemiset – Kyrkans akademiker AKI r.y. on Suomen Kanttori-urkuriliiton, Suomen kirkon pappisliiton ja Suomen teologiliiton yhteinen työmarkkinajärjestö ja Akavan jäsen. AKI-liitoilla jäsenenä noin 5 500 pappia, kirkkomuusikkoa ja teologia sekä alan opiskelijoita.

Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille