Kirkolliskokousehdokas - ilmoita itsestäsi!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kirkolliskokousehdokas - ilmoita itsestäsi!

Kirkolliskokousvaalit lähestyvät!

Hei pappi, kanttori tai teologi!

Toivotko parempia työehtoja? Haluatko uudistaa ja kehittää työelämää? Haluatko vaikuttaa kirkon päätöksentekoon?

Nyt on aika asettua ehdokkaaksi kirkolliskokousvaaleissa! AKI tukee ehdokkuuttasi julkaisemalla ehdokasesittelyt kotisivuilla ja Cruxissa. Sivua jaetaan sosiaalisessa mediassa. Julkaisemme myös materiaalia ja infoa AKIn työelämätavoitteista, joista voit saada tukea vaalikampanjallesi.

Miksi lähtisin ehdokkaaksi?

AKIn tavoitteena on, että kirkon työtä tekevät ihmiset jaksavat töissään ja voivat hyvin. Siksi teemme jatkuvasti työtä paremman työelämän puolesta. Lähde mukaan kehittämään työelämää ja vaikuttamaan parempaan päätöksentekoon kirkossa.

Milloin vaalit pidetään?

Kirkolliskokousedustajien vaali toimitetaan 11. helmikuuta 2020. Samassa yhteydessä valitaan hiippakuntavaltuuston jäsenet. Kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuustojen uusi toimikausi alkaa 1. toukokuuta 2020.

Miten ehdokkaaksi pääsee?

Oikeus asettaa ehdokkaita on valitsijayhdistyksellä, jonka on perustanut kirkolliskokouksen pappisedustajien ja hiippakuntavaltuuston pappisjäsenten vaalissa vähintään kolme äänioikeutettua ja maallikkoedustajien ja maallikkojäsenten vaalissa vähintään kymmenen vaaleissa äänioikeutettua.

Ehdokaslistalle saa nimetä enintään kolme kertaa niin monta ehdokasta kuin hiippakunnasta kyseisessä vaalissa valitaan.

Kirkolliskokoukseen valitaan kaikista hiippakunnista yhteensä 32 pappia ja 64 maallikkoa. Kanttorit, teologit ja opiskelijat voivat asettua ehdokkaaksi maallikkoedustajien kiintiössä.

Lisätietoa ja edustajapaikkojen määrät hiippakunnittain kirkon sivuilla.

Vaalilomakkeet

Vaalien aikataulu

Milloin ehdokasasettelu päättyy?

Valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat ehdokaslistoineen on toimitettava tuomiokapituliin viimeistään perjantaina 15.11.2019 ennen klo 16.

Miten saan tietoni AKIn verkkosivuille ja Crux-lehteen?

Täydennä alla oleva lomake ja toimita kuvasi sähköpostitse Ilari Huhtasalolle. Cruxin aikataulun vuoksi tiedot tarvitaan viimeistään 8.11., jotta ne ehtivät lehteen. Verkkosivuja varten tietoja voi täydentää myöhemmin ehdokasnumerolla jne.

Etsi valitsijayhdistys tai perusta oma! Lähde ehdokkaaksi kirkolliskokousvaaleihin!

Roskaesto, jätä tyhjäksi:
*
nimi
ammatti- tai muu nimike
*
syntymäaika
*
hiippakunta
*
valitsijayhdistys / lista
linkki Facebook-sivulle
linkki Twitter-sivulle
linkki LinkedIn-sivulle
linkki kotisivuille
Lyhyt vapaamuotoinen teksti: teesisi, mitä ajat vaaleissa
Lähetä vielä kuvasi osoitteeseen ilari.huhtasalo@akiliitot.fi
*
Suostumus tietojen käsittelyyn ja julkaisuun

Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Marraskuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille