Opiskelijat ja työttömyyskassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Opiskelijat ja työttömyyskassa

Opiskelijakin voi liittyä työttömyyskassan jäseneksi työssä ollessaan. Suomen kirkon pappisliitto vakuuttaa jäsenensä Erityiskoulutettujen työttömyyskassassa. Ota yhteys liiton toimistoon, jos haluat liittyä työttömyyskassan jäseneksi (työttömyyskassaan kuuluvan opiskelijan jäsenmaksu 2018 9 €/kk).

Kun valmistut, jäsenyytesi liitossa ja työttömyyskassassa päättyy. Huom.! Mikäli haluat säilyttää työttömyyskassan jäsenyyden, tulee sinun liittyä liiton varsinaiseksi jäseneksi tai maisterijäseneksi 30 päivän kuluessa valmistumisesta.

Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saamisen edellytykset

Esim. kesätöillä ja sijaisuuksilla, joissa työtä on viikossa vähintään 18 tuntia, voi kerryttää ansiosidonnaisen työttömyysturvan ns. työssäoloehtoa. Kun tällaisia työviikkoja on kertynyt 26 (tarkastelujakso 28 kk, mutta päätoiminen opiskelu pidentää sitä enintään 7 vuoteen asti), työssäoloehto on täyttynyt. Työttömäksi jäädessään henkilöllä on tällöin oikeus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Työttömyyspäivärahaa ei kuitenkaan saa päätoimisten opintojen aikana, vaan vasta sitten, kun tutkinto on suoritettu tai opinnot pysyvästi keskeytetty.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Tammikuu 2020 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille