Vuoden Kanttori 2009 Heikki Ali-Löytty
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2009 Heikki Ali-Löytty

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2009 Akaan seurakunnan kanttorin, director cantus Heikki Ali-Löytyn. Ali-Löytty palkittiin Akavan kirkolliset ammattiliitot AKI ry:n valtuuston kokouksessa Vantaalla.

Perusteluna valinnalle on Heikki Ali-Löytyn innovatiivinen ja laaja-alainen ote kanttorin työhön seurakunnassa sekä kannustava ja lämmin suhtautuminen työssään tapaamiinsa ihmisiin. Hän on antanut monipuolisen ammattitaitonsa seurakuntalaisten, oman työyhteisön ja kanttorikollegoiden käyttöön monin eri tavoin. Hän on tehnyt psalmi- ja virsisovituksia, toiminut ohjaajana niin jumalanpalvelusuudistuksen toteuttamisessa, tietokoneohjelmien käyttöönotossa kuin uusien työntekijöiden perehdytyksessäkin. Lisäksi hän on osallistunut liiton toimintaan vastuunkantajana sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla.

Heikki Ali-Löytty on syntynyt vuonna 1958 Vesilahdella. Hän on valmistunut kanttori-urkuriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastosta vuonna 1982.

Heikki Ali-Löytty on työskennellyt vuodesta 1984 Viialan seurakunnassa, joka seurakuntaliitosten jälkeen on osa uutta Akaan seurakuntaa. Hän johtaa neljää kuoroa, joissa on laulajia lapsista eläkeläisiin. Hän on toteuttanut vahvasti jumalanpalvelusuudistuksen periaatteita ja edistänyt psalmimusiikin käyttöä jumalanpalveluksessa.

Heikki Ali-Löytyllä on myös useita luottamustehtäviä niin liiton, kirkkomusiikin kuin hiippakunnankin piirissä, viimeisimpänä Tampereen hiippakuntavaltuuston jäsenyys.

- Olen työni kautta halunnut olla vahvasti läsnä seurakunnan elämässä. Pidän tärkeänä sitä, että työssäni kohtaamani ihmiset voivat kokea minun olevan siinä hetkessä juuri heitä varten, Heikki Ali-Löytty kertoo.

Heikki Ali-Löytylle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Syyskuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille