Vuoden 2010 opintomatkat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden 2010 opintomatkat

Santiago de Compostela: 19. - 28.4.

--> matka peruuntui tuhkapilven vuoksi

Pyhiinvaelluksella liitytään Santiagon tien perinteeseen ja tutustutaan pyhiinvaelluksen historiaan ja nykypäivään. Tavoitteena on oman spiritualiteetin hoitaminen ja rukouselämän syventäminen.

Pyhiinvaellukselle osallistuminen vaatii kuntoa ja epävarmuuden sietokykyä: majoituksia ei varata etukäteen. Yöpyminen tapahtuu refugioissa, pyhiinvaeltajien turvapaikoissa, joita on lähes jokaisella reitin paikkakunnalla useampi. Koko ryhmä ei useinkaan voi asettua samaan refugioon.

Refugioiden varustetaso on vaatimaton, samassa huoneessa voi nukkua 4 – 30 pyhiinvaeltajaa, suihkuja on muutamia. Jollei refugioon mahdu, varaudumme etsimään yösijan edullisesta hostelista.

Matkatavarat kannetaan mukana rinkassa koko ajan. Lähtöpaikkana on Ponferradaa edeltävä Rautaristi, josta matkaa Santiagoon on noin 200 km. Kävelyä tulee keskimäärin 25 km päivässä, päivämatkat voivat vaihdella 20 – 30 km.

Matkanjohtajina toimivat apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo sekä hengellisen elämän asiantuntijamatkanjohtaja.

Ilmoittautumiset heli.meinola(at)akiliitot.fi tai 09 150 2653. Lisätietoja merja.laaksamo(at)akiliitot.fi tai puh. 050 5423 664.

Matkalle on mahdollista saada liiton matka-apuraha (350 €). Vuoden 2009 alusta apuraha liiton matkoille myönnetään myös eläkeläisjäsenille kuuden täyden vuoden välein. Opintomatkalle voivat osallistua Pappisliiton jäsenet puolisoineen.