Vuoden pappi 2008
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden pappi 2008

Pekka Huokuna - monitaitoinen kehittäjä

 

 

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi Mikkelin maaseurakunnan kirkkoherran, lääninrovasti Pekka Huokunan.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Huokuna on asiantuntevan ja innovatiivisen otteensa johdosta noussut merkittäväksi vaikuttajaksi ja kehittäjäksi Mikkelissä, niin kirkollisessa ympäristössä kuin Mikkelin seudun yhteiskunnallisissa verkostoissa sekä kokonaiskirkossa. Valinta julkistettiin Pappisliiton 90-vuotisjuhlan ja Papiston päivien avajaistilaisuudessa 14.10.


Lääninrovastina Pekka Huokuna on rovastikunnallisen toiminnan aktiivinen kehittäjä. Hänen johdollaan Mikkelin tuomiorovastikuntaan on luotu rovastikunnallisen sopimusyhteistyön malli. Sen perusideoita on voitu hyödyntää kirkossa valmisteilla olevissa kirkonkirjojenpidon ja tietojärjestelmien kehittämishankkeessa sekä henkilöstö- ja taloushallinnon kehittämishankkeessa. Pekka Huokuna on kirjoittanut aiheesta kirjan Seurakuntien sopimusyhteistyö.

Pekka Huokuna toimii toista kautta kirkolliskokousedustajana. Hänet on valittu myös kirkkohallituksen täysistunnon pappisjäseneksi kuluvalle nelivuotiskaudelle.

Ystävyysseurakuntatoiminta Unkarin luterilaisten seurakuntien kanssa on lähellä Pekka Huokunan sydäntä. Hän vastaa laajasta vuorovaikutuksesta Unkarin ja Suomen luterilaisten kirkkojen ja niiden seurakuntien välillä.

Pekka Huokuna on taitava sanankäyttäjä niin papin tehtävissä kuin koulutusprojekteissakin. Hänen verbaalista lahjakkuuttaan ilmentää myös hänen tuotantonsa hengellisten laulujen sanoittajana.

Vuoden pappi Pekka Huokuna on syntynyt Porissa 1960. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1985. Papiksi hänet vihittiin samana vuonna Helsingissä. Huokuna on toiminut Mikkelin maaseurakunnan kirkkoherrana ja Mikkelin tuomiorovastikunnan lääninrovastina vuodesta 2006. Sitä ennen hän toimi Hirvensalmen kirkkoherrana 16 vuotta ja Vartiokylän seurakuntapappina viisi vuotta.

Pekka Huokuna on avioliitossa ja hänellä on neljä lasta.

 

 

 Lisätietoja: Apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo, puh. (09) 150 2466, 050 5423 664, **@**

Haastattelupyynnöt: Pekka Huokuna, puh. 044 301 0401, **@**

Valokuvia: 14.10. kuvia vuoden papista osoitteessa: http://evl.fi/mediapalvelu > kuvia.

 

 

 

Pekka Huokuna

Pekka Huokuna, Jukka Huttunen ja Nordea-pankin edustaja Kaija Roukala-Hyvärinen.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille