Vuoden pappi 2007
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden pappi 2007

Pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi yliopisto- ja kisapappi Leena Huovisen. Huovinen työskentelee Helsingin yliopiston sekä suomalaisten kisajoukkueiden pappina. Valinta julkistettiin Pappisliiton valtuuston syyskokouksen yhteydessä.

Vuoden pappi Leena Huovinen - läsnä ihmisten työssä ja opiskelussa

Valinnan perusteluissa todetaan, että Leena Huovinen on toiminut pappina rohkeasti ihmisten puolesta. Hän on painottanut jokaisen ihmisen tärkeyttä ja arvokkuutta Jumalan silmissä. Huovinen on esiintynyt edustavasti julkisuudessa ja luonut myönteistä sekä elämänläheistä kuvaa pappeudesta.

Valinnallaan Pappisliitto haluaa nostaa esiin papin, joka toimii haastavalla kentällä Suomen suurimmassa yliopistossa opiskelijoiden, opettajien, erilaisten ryhmien ja järjestöjen kanssa. Näin hän tulee pappina keskelle ihmisten työn ja opiskelun arkea. Kahdenkeskisten keskustelujen kautta Huovinen antaa aikaansa yksittäisten opiskelijoiden moninaisille kysymyksille. Toimimalla keskellä opiskelijayhteisöä hän tuo esille kristillisen uskon merkityksellisyyttä nuorten aikuisten elämässä.

Kisapappina Leena Huovinen työskentelee suomalaisten urheilujoukkueiden kisamatkoilla ja harjoitusleireillä. Kisat ja leirit ovat urheilijoiden, valmentajien ja urheilun taustahenkilöiden työpaikka. Kisapappina Huovinen jakaa yksilön onnistumiset ja pettymykset vaativassa kilpailutilanteessa ja kohtaa kansainvälisen kilpaurheilun myönteiset ja kielteiset ilmiöt.

Vuoden pappi Leena Huovinen on syntynyt Savonlinnassa vuonna 1963. Ylioppilaaksi hän valmistui Kuopion klassillisesta lukiosta 1983 ja teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1992. Papiksi hänet vihittiin vuonna 1995 Helsingin hiippakunnassa.

Nykyiseen tehtäväänsä Helsingin seurakuntayhtymän yliopistopastoriksi hänet valittiin 1998. Suomen Olympiakomitean kisapapin tehtävän hän otti vastaan vuonna 2004. Hänellä on myös useita luottamustoimia, hän on muun muassa .

Leena Huovinen on naimisissa YLE-Uutisten vastaavan tuottajan Timo Huovisen kanssa. Heillä on viisi lasta, joista neljäs, Alina syntyi kuolleena vuonna 2001.

Vuoden papin harrastuksia ovat lasten koripalloharrastuksen seuraaminen, lenkkeily, lukeminen ja ajan viettäminen ystävien kanssa.

Vuoden pappi Leena Huovinen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille