Pohjoismainen kirkkomusiikkisymposium 2020
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pohjoismainen kirkkomusiikkisymposium 2020

POHJOISMAINEN KIRKKOMUSIIKKISYMPOSIUM järjestetään 22. kerran Helsingissä 10.-13. syyskuuta 2020.

Tapahtuman kotisivun löydät osoitteesta nks2020.fi

Ensimmäinen Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium järjestettiin 1930-luvulla ja siitä lähtien se on ollut merkittävä tapahtuma pohjoismaisella kirkkomusiikkirintamalla.

SYMPOSIUMIN ODOTETAAN KERÄÄVÄN PAIKALLE
noin 700 ammattimaista kirkkomuusikkoa koko Pohjolasta. Symposium järjestetään Helsingissä musiikillisena dynamonaan kaupungin suurenmoinen Musiikkitalo.

Symposium haluaa tuoda esiin tämän päivän ja tulevaisuuden kirkkomuusikon roolin monitoimityöntekijänä ja tuhattaiturina kehittyvässä ympäristössä kasvavin ja vaihtelevin vaatimuksin. 

SYMPOSIUMIN OHJELMA KÄSITTÄÄ lähemmäs 60 erilaista tapahtumaa, mm. konsertteja, työpajoja, messuja ja keskustelutilaisuuksia. Konserttien sisältö esittelee mittavan spektrin musiikkia kirkkomusiikin laajalta
kentältä. Taiteilijakaarti on edustava joukko laajaa pohjoismaista kirkkomusiikkikaartia. Ohjelma tarjonnassa painopiste on uudessa suomalaisessa kirkkomusiikissa.

Konserttien tarjonta käsittää kaikkea pienemmistä, intiimeistä
taide- ja musiikkitapaamisista aina suurenluokan juhlakonsertteihin kuten 700 laulajan suurkuoroon
Musiikkitalon konserttitalossa.

PÄÄAREENANA SYMPOSIUMISSA toimii Musiikkitalo Helsingissä. Talo toimii kokous- ja tapaamispaikkana symposiumin osanottajille. Talo tarjoaa mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen, virikkeisiin, inspiraatioihin, verkostoitumiseen, sosiaaliseen yhteisyyteen, kansainväliseen vaihtoon, kulttuurikontakteihin ja konkreettisiin kohtaamisiin ihmisten kanssa. Tämän lisäksi järjestetään konsertteja käytännöllisesti katsoen kaikissa keskustan kirkoissa.

Symposiumiin ovat tervetulleita kaikki kirkkomusiikin ystävät!

Pohjoismaisen kirkkomusiikisymposiumin järjestää neljän vuoden välein Pohjoismainen kirkkomusiikkineuvosto (Nordiska kyrkomusikrådet), jonka jäseninä ovat Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin kanttorijärjestöt.


Edelliset symposiumit:

7-11.9.2016 Göteborg, Ruotsi

6. - 9.9.2012 Reykjavik, Islanti