Jäsenmaksut
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jäsenmaksut

Jäsenen tulee itse huolehtia, että jäsenmaksu tulee säännöllisesti maksettua joko työnantajaperinnän kautta tai liiton toimiston kanssa laskutuksesta sopien.

Suomen Kanttori-urkuriliiton jäsenmaksuista päättää valtuusto vuosittain. Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa.

Seurakuntatyönantaja perii työntekijältä valtakirjan saatuaan jäsenmaksun suoraan palkasta ja tilittää sen edelleen liitolle. Jos työpaikkasi vaihtuu, ilmoita asiasta jäsentietojen muutossivuilla ja toimita työnantajalle valtakirja jäsenmaksun perimiseksi.

Palkattomien kuukausien (äitiys-, hoito-, opintovapaa, työttömyys jne.) euromääräisen jäsenmaksun maksajien sekä muussa kuin seurakuntatyössä olevien tulee sopia jäsenmaksun suorittamistavasta liiton toimiston kanssa.

Jäsenmaksut

Työelämässä oleva varsinainen jäsen: 1.35 % ennakonpidätyksenalaisesta palkasta (= kunakin palkanmaksukautena päätoimesta suoritettavan rahapalkan ja luontoisetujen ennakonpidätyksenalaisesta yhteismäärästä).
Jäsenmaksun perinnän piiriin kuuluu myös lomaraha ja lomakorvaus.

Varsinainen jäsen, joka ei kuulu työttömyyskassaan, maksaa jäsenmaksua 1,15 % työtulostaan.

Varsinainen jäsen palkattomilta kuukausilta: 9 € /kk (108 €/v)

Ulkomailla työskentelevän jäsenen jäsenmaksu on 300 €/vuosi. Mikäli jäsen on ulkomailla vain osan vuotta, on jäsenmaksun suuruus 25,00 €/kuukausi. Jäsenyys sisältää työttömyysturvan. 

Opiskelijajäsen: maksuton
opiskelijajäsen, jolla työttömyyskassajäsenyys: 9 €/kk (ks. lisätiedot)

Eläkeläisjäsen: 40 €/v
Ennen 1.1.2012 eläkkeelle jääneille jäsenyys on maksuton. Maksuttomaan eläkeläisjäsenyyteen ei sisälly Crux-lehteä eikä kotisivujen käyttöä. Ne saa maksamalla kannatusjäsenmaksua 40 €/v.

Kannattajajäsen 40 €/v
 

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Helmikuu Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille