Opiskelijat ja työttömyyskassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Opiskelijat ja työttömyyskassa

Opiskelijakin voi liittyä työttömyyskassan jäseneksi työssä ollessaan. Suomen Kanttori-urkuriliitto vakuuttaa jäsenensä Erityiskoulutettujen työttömyyskassassa. Ota yhteys liiton toimistoon, jos haluat liittyä työttömyyskassan jäseneksi. Jäsenmaksu vuonna 2017 on 9 €/kk. Kun valmistut, jäsenyytesi liitossa ja työttömyyskassassa päättyy. 

Huom! Mikäli haluat säilyttää työttömyyskassan jäsenyyden, tulee sinun liittyä liiton varsinaiseksi jäseneksi 30 päivän kuluessa valmistumisesta.

Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saamisen edellytykset

Esim. kesätöillä ja sijaisuuksilla, joissa työtä on viikossa vähintään 18 tuntia, voi kerryttää ansiosidonnaisen työttömyysturvan ns. työssäoloehtoa. Kun tällaisia työviikkoja on kertynyt 38 (tarkastelujakso 24 kk, mutta päätoiminen opiskelu pidentää), työssäoloehto on täyttynyt. Työttömäksi jäädessään henkilöllä on tällöin oikeus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Työttömyyspäivärahaa ei kuitenkaan saa päätoimisten opintojen aikana, vaan vasta sitten, kun tutkinto on suoritettu tai opinnot pysyvästi keskeytetty.