Vuoden Kanttori 2007 Jari Piikki
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Kanttori 2007 Jari Piikki

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2007 Juvan seurakunnan kanttorin Jari Piikin. Piikki palkittiin Akavan kirkolliset ammattiliitot AKI ry:n valtuuston kokouksessa Jyväskylässä 2.5.2007.
Valinnan perusteena on Jari Piikin kyky hoitaa kanttorin tehtävää sekä hyvin laaja-alaisesti että erittäin korkeatasoisesti. Monipuolisten kanttorin tehtäviensä lisäksi hän antaa seurakunnan hyväksi taitonsa myös valokuvauksen ja tietotekniikan alueella.

Musiikin maisteri, kanttori Jari Piikki on syntynyt vuonna 1963 Juvalla ja toiminut Juvan seurakunnan ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävässä kanttorin virassa vuodesta 1987. Hän esiintyy urkusolistina myös oman seurakunnan ulkopuolella ja johtaa niin lapsi-, mies- kuin sekakuoroakin. Hän on jatkuvasti kehittänyt ammattitaitoaan yliopistotasoisilla ylimääräisillä opinnoilla sekä urkujensoiton mestarikursseilla. Suomen Kanttorikuorossa Jari Piikki on laulanut kaksikymmentä vuotta. Pitkä ura Jari Piikillä on myös säveltäjänä ja kirjoittajana. Hän on kansainvälisestikin tunnettu ilmakehän valoilmiöiden tutkimuksen harrastaja, jonka valokuvia on runsaasti juuri ilmestyneessä kirjassa "Kuvia taivaalta" (Multikustannus). - Kirkontorni on myös hyvä tähtitorni, Jari Piikki paljastaa.
Tunnustuksena ansioistaan Jari Piikille luovutettiin Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus nimeää vuosittain Vuoden Kanttorin, joka palkitaan rahalahjalla ja seinälaattaan kiinnitetyllä urkupillillä. Valinnalla liitto haluaa antaa tunnustusta ja näkyvyyttä ansioituneille ja edustaville kanttoreille eri puolilta maata, eri-ikäisille ja erilaisin vahvuuksin.

Liiton alaosastot voivat tehdä esityksiä Vuoden Kanttori -palkinnon saajaksi. Palkinnon saajan julkistaminen tapahtuu AKIn valtuuston kevätkokouksen yhteydessä.

Vuoden Kanttori -palkinto on myönnetty vuodesta 1999 alkaen. Palkinnon ovat saaneet Pekka Laakkonen 1999, Martti Kilpeläinen 2000, Kaj-Gustav Sandholm 2001, Tiina Korhonen 2002, Marjatta Hannula 2003, Erkki Rajamäki 2004, Osmo Jämsä 2005, Leila Savolainen 2006 ja Jari Piikki 2007.
Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1199-uusin-crux-lehti-1-2021
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille