Kirkkomusiikkijuhlista Kirkon musiikkijuhlat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kirkkomusiikkijuhlista Kirkon musiikkijuhlat

Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen Kirkkomusiikkiliitto, Kirkkopalvelut sekä Kirkkohallituksen jumalanpalveluselämän ja musiikkitoiminnan yksikkö ovat järjestäneet viiden vuoden välein Valtakunnallisia kirkkomusiikkijuhlia.

Nyt päävastuu juhlien järjestämisestä ja taloudesta on  Kirkkohallituksella. Juhlien nimi on muuttunut Kirkon musiikkijuhliksi, ja niitä vietettiin uudella nimellä ensimmäisen kerran 25. - 27.5.2012 Jyväskylässä. Seuraavat juhlat ovat 19.-21.5.2017 Helsingissä.

Kirkkomusiikkijuhlat järjestetään eri vuosina eri paikkakunnilla, ja paikallinen seurakunta vastaa käytännön järjestelyistä.

Juhlille on viime kerroilla kokoontunut 6 000 - 10 000 kirkkokuorolaista ja seurakuntien musiikkiyhtyeiden jäsentä johtajineen.

Ensimmäisiä kirkkomusiikkijuhlia - tuolloin kirkkolaulujuhlia - vietettiin v. 1927 Tampereella Suomen Kanttori-urkuriliiton toimesta. Vuoden 2006 kirkkomusiikkijuhlat pidettiin Kuopiossa.

Juhlilla esitettävien teosten julkaisemisesta vastaa Suomen Kanttori-urkuriliiton ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton Yhteiskustannus. Nuottien tilaukset Kirkkomusiikkiliitosta.

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

Vakuutusnro 102-2318 (Kirkon akateemiset AKI r.y. ryhmämatkavakuutus) Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Vuosi 2018 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille