Vuoden pappi 2005
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden Pappi 2005

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden Papiksi 2005 kirkkoherra Risto Kormilaisen Suomussalmelta. Valinta julkistettiin Pappisliiton valtuuston varsinaisen syyskokouksen yhteydessä.

Pappisliitto on valinnallaan nostanut esiin papin, joka on avoimella ja ennakkoluulottomalla tavalla halunnut rakentaa laajapintaisia yhteyksiä kirkon ja kulttuurin välille. Kormilainen toteaa, että ”kirkko on maamme vanhin kulttuurin kehto ja siltä pohjalta kirkossa voidaan toimia monipuolisesti myös tämän päivän monimuotoisessa elämässä. Kirkon ja kulttuurin edustajat haluavat omilla paikoillaan edistää ihmisten elämänlaatua ja rakentaa kestävää arvomaailmaa, välillä kyseenalaistaenkin”.


Kormilainen on syntynyt 8.11.1955 Kajaanissa ja valmistunut Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta 1979. Hänet on vihitty papiksi 3.6.1979 Kuopiossa. Kormilainen on suorittanut pastoraalitutkinnon 1983 ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon 2001. Hän on toiminut Vieremän virallisena apulaisena ja vt. kirkkoherrana 1979 - 1981, Kuhmon virallisena apulaisena 1982 - 1984, Suomussalmen 2. kappalaisena 1984 - 2004. Suomussalmen kirkkoherrana hän on toiminut vuoden 2004 huhtikuusta alkaen.

Kormilainen on julkaissut lähes kolmekymmentä teosta mm. runoja, proosaa, hartaus- ja mietiskelykirjoja. Kaksi viimeisintä teosta, surukirja Sun haltuus, rakas Isäni ja lyhytproosaa sisältävä teos Matkamies maan ovat ilmestyneet tänä vuonna. Lisäksi hän on mukana teksteillään noin viidessäkymmenessä kokoomateoksessa. Kormilainen on toiminut useiden lehtien kirjallisuusarvostelijana ja kolumnistina mm. Kotimaa, Sana, Kirkko ja kaupunki, Kaleva, Parnasso. Hän toimii myös kirjoittaja- ja runoterapiakouluttajana.

Kormilainen on toiminut lukuisissa kirkollisissa ja kulttuurielämän luottamustehtävissä mm. Pappisliiton valtuustossa ja hallituksessa, katekismus-palauteryhmässä, Kuopion hiippakunnan lähetystoimikunnassa, Kai-nuun Kirjailijoiden johtokunnassa, Luterilaisen Kulttuurin Säätiön valtuuskunnan jäsenenä, Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahaston hoitokunnassa ja Ilmari Kianto -seuran johtokunnassa.

Kormilainen harrastaa mm. murtomaahiihtoa, savusaunakulttuuria ja kirjoittamista.

Hänen perheeseensä kuuluvat sairaanhoitajana työskentelevä vaimo Taina ja lapset Ville (s. 1980), Mikko (s. 1982) ja Aino (s.1990).

Risto Kormilainen

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille