Vuoden pappi 2004
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden pappi 2004

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden Papiksi 2004 vankilapastori Vesa Mäkelän Laihialta. Valinta on julkistettu Papiston päivien iltatilaisuudessa keskiviikkona 17.11. Jyväskylä Paviljongissa.
 

Mäkelä on syntynyt 6.7.1957 Ähtärissä ja valmistunut Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta 1983. Hänet on vihitty papiksi 1.4.1984 Helsingissä. Mäkelä on suorittanut pastoraalitutkinnon 1986. Hän on käynyt Sielunhoidon erityiskurssin 1988-90 ja on valmistunut työnohjaajaksi 1994. Hän on myös suorittanut seurakuntatyön johtamisen tutkinnon 2000.

Mäkelä on toiminut Kannelmäen seurakunnan ylimääräisenä apulaisena 1984 ja Keuruun seurakunnan virallisena apulaisena 1984-1987. Hän on ollut vankilapastorina Vaasan vankilassa (entinen Vaasan lääninvankila) vuodesta 1987. Hän toimii mm. Lapuan hiippakunnan päihde- ja kriminaalityön työryhmän puheenjohtajana. Hän on Vaasan Tukiasuntoyhdistyksen – Vasa Stödbostad ry/rf:n hallituksen jäsen.

Valitsemalla Vesa Mäkelän Vuoden Papiksi 2004, Pappisliitto on halunnut antaa tunnustusta Mäkelän monipuoliselle toiminnalle vankilapastorina sekä hänen aktiivisuudelleen rakentaa yhteistyöverkostoa seurakuntien työntekijöihin ja maallikoihin. Hän on ollut luomassa kristillistä päihdekuntoutusosastoa Vaasan vankilaan (yhteistyössä vankilan muun henkilöstön, Vaasan kaupungin päihdetyön ja Sininauhaliiton kanssa), joka on huomioitu sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Mäkelä tekee yhteistyötä kokonaiskirkon kanssa vankilasielunhoidon ja kirkon kriminaalityön kehittämiseksi. Hän toimii kouluttajana ja kirkon työnohjaajana. Mäkelän mottoja ovat mm. ”Ihminen on aina auttamisen arvoinen.” ”Kirkko on vankilassa läsnä…ja Jumala kuulee täälläkin!”

Mäkelä harrastaa mm. metsästystä ja kalastusta.

Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo Eija ja lapset, Aaro (s. 1983), Aleksi (s. 1984) ja Artturi (s. 1987).

Vesa Mäkelä

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
AKIn jäsenten vapaa-ajan matkavakuutus

AKIn liittojen jäsenetuvakuutukset ovat siirtyneet 1.1.2018 alkaen Turvaan (Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva). Olet saanut postitse uuden jäsenkortin, jonka mukana oli tietoa uusista vakuutusehdoista. Esimerkiksi matkavakuutuksen ehdot paranevat tuntuvastí. Lue lisää

Tapahtumakalenteri

Syyskuu 2019 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille