Vuoden pappi 2010
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden pappi 2010 on Malin Lindblom


Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi 2010 Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kappalaisen Malin Lindblomin. Hän on tällä hetkellä virkavapaalla kappalaisen virastaan ja työskentelee Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä Jerusalemissa. Valinta julkistettiin Papiston päivien iltajuhlassa Hämeenlinnassa 12.10.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Lindblom on aktiivisesti toiminut nuorten pappien rekrytoinnin puolesta. Hän on toiminut Porvoon hiippakunnan tuomiokapitulin ja teologianopiskelijoiden välisen työryhmän puheenjohtajana. 

”Rekrytointi on minusta erityisen tärkeää kirkon tulevaisuutta ajatellen. Olen myös seurakuntatyössäni pyrkinyt tukemaan nuoria hakeutumaan kirkon työhön ja pyrkinyt antamaan kiinnostuneille tarvittavaa tietoa opiskelusta ja työstä”, kertoo Malin Lindblom. 

”Pappisvihkimiseni jälkeen minulla on ollut teologianopiskelijat sydämelläni. Olen miettinyt, miten heitä voisi tukea, jotta he uskaltaisivat ottaa pappisvihkimyksen vastaan. Olemme hiippakunnan työryhmässä järjestäneet teologianopiskelijoille toimintaa, joka tukee heidän papiksi kehittymistään ja olemme pyrkineet madaltamaan kynnystä ottaa yhteyttä tuomiokapituliin ja piispaan.” 

Malin Lindblom on pappina ollessaan toiminut muutaman teologianopiskelijan mentorina. ”Olemme keskustelleet asioista, jotka ovat tulleet heille ajankohtaisiksi opiskeluaikana ja ennen pappisvihkimystä”, hän kertoo. 

Malin Lindblom on kirjoittanut kirjan ”jag är präst.” motivoidakseen nuoria hakeutumaan papin virkaan. Kirjassa pohditaan muun muassa pappisidentiteettiä, papin työkuvaa, ihmisten odotuksia ja niistä selviytymistä. ”Kirja on kirjoitettu tukemaan opiskelijoita, jotta he uskaltaisivat tulla papeiksi, auttamaan heitä prosessissa ja antamaan heille realistisen kuvan papin työstä”, sanoo Lindblom.

Malin Lindblomon syntynyt Kokkolassa 1975. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Åbo Akademista 1999. Papiksi hänet vihittiin vuonna 2000 Porvoossa.

Hän työskenteli seurakuntapastorina ja vt. kappalaisena Vantaan ruotsalaisessa seurakunnassa vuonna 2000 ja Kirkkonummen ruotsalaisessa seurakunnassa vuosina 2000-2009. Hän on toiminut lähetys- ja diakoniapappina, sekä vastannut rippikoulutyöstä, perhetyöstä ja nuorisotyöstä. Vuonna 2009 hänet valittiin kappalaiseksi Sundomin kappeliseurakuntaan, joka on osa Vaasan ruotsalaista seurakuntaa. Tällä hetkellä Malin Lindblom on perheineen lähetystyössä Jerusalemissa. Lähetystyöjakso jatkuu näillä näkymin vuoteen 2012. 

Vuoden papin harrastuksia ovat moottoripyöräily, kirjoittaminen ja lukeminen. 

Malin Lindblom on naimisissa pastori Rune Lindblomin kanssa ja heillä on kaksi lasta, Natanael (s. 2003) ja Rebecka (s. 2005). 

Lisätietoja:Apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo, puh. (09) 150 2466, 050 5423 664, **@**

Haastattelupyynnöt: Malin Lindblom 12.-16.10 puh. 050 3570 917 ja sen jälkeen **@**.

 Malin Lindblom

Kirkon akateemiset AKI
Jäsenille
Kuva on linkki toiselle sivulle https://www.akiliitot.fi/1184-uusin-crux-lehti-4-2020
Jäsentietojen muutos

Liitto tarvitsee jäsenistään ajantasaiset tiedot hoitaakseen edunvalvontaa ja muuta toimintaansa tehokkaasti. Voit käydä itse tekemässä jäsentietojen muutokset jäsenrekisteriin. Samalla kannattaa tarkistaa kaikkien jäsentietojen ajantasaisuus. Pyydämme ilmoittamaan pikaisesti, aina kun Lue lisää

AKIn jäsenvakuutukset Vakuutusyhtiö Turvassa

AKI on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Jäsenvakuutukset sisältävät vapaa-ajan matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Vakuutettuina ovat liiton alle 70-vuotiaat jäsenet. 1.1.2020 tai sen jälkeen ... Lue lisää

Tapahtumakalenteri

2021 Lue lisää

Usein kysyttyä
Sopimukset ja suositukset
Kannanotot

Tähän on kerätty kaikki mietinnöt, suositukset, raportit, lausunnot ja kannanotot, jotka koskevat AKIn ja sen perusliittojen toiminta-aluetta. Sivuilta löytyvät myös asiakirjat, jotka on laadittu ennen AKIn perustamista (1.1.2005). Lue lisää

Alaosastoille